Camere video profesionale – Solutia pentru numeroase probleme de securitate

de Comunicat de presa in Actualitate
Camere video profesionale – Solutia pentru numeroase probleme de securitate

Din dorinta de a mentine un mediu de lucru cat mai placut si sigur, foarte multe firme si companii apeleaza la ajutorul sistemelor de supraveghere.

E-camere.ro este un magazin specializat care va poate ajuta cu o serie de camere video profesionale potrivite atat pentru interior, cat si pentru exterior.

Acestea sunt usor de instalat, au o rezolutie buna, ofera imagini de calitate si in conditii de lumina slaba si reusesc sa transmita informatii in permanenta, acestea fiind stocate fie intern, fie extern.

Supravegherea video la locul de munca – Legal sau nu?

Lgislatia in vigoare prevede ca patronii isi pot supraveghea personalul in conditii legale cu ajutorul camerelor video.

Fie ca doresc sa evite situatiile neplacute (furt, conflicte intre angajati sau diverse alte prejudicii aduse firmei), fie ca doresc sa urmareaca activitatea de productie, din ce in ce mai multi proprietari de afaceri apeleaza la specialisti in sisteme de supraveghere. Cu toate acestea, indiferent de mijloacele tehnice folosite, acestia trebuie sa respecte doua principii importante:

- Principiul transparentei – Inainte de instalarea camerelor video profesionale, angajatii trebuie sa fie informatii cu privire la existenta acestora si scopul supravegherii. De asemenea, acestora trebuie sa li se prezinte si masurile care se impun atunci cand se incalca regulamentul intern.

- Principiul finalitatii – Acest demers trebuie sa aiba un obiectiv bine definit, iar angajatii trebuie sa cunoasca in detaliu motivele pentru care sunt instalate camere de supraveghere. Altfel spus, aceasta initiativa trebuie sa justifice prelucrarea datelor personale ale angajatilor.

In plus, camerele pot fi montate oriunde in firma in afara de birouri, iar acestea nu pot sa fie prevazute cu microfoane. Este obligatoriu de asemenea semnalizarea dispozitivelor de inregistrare video cu pictograme speciale.

Ce alte masuri de monitorizare folosesc companiile?

In afara de instalarea unor camere de supraveghere, oamenii de afaceri apeleaza la multe alte activitati de control si monitorizare. Printre acestea se afla:

- Programe de supraveghere instalate pe calcutoarele utilizate la locul de munca – Angajatul trebuie informat in prealabil de existenta unui astfel de soft si scopul instalarii acestuia.

- Ascultarea convorbirilor in interes de serviciu – In prezent exista o serie de soft-uri cu rol de interceptare a convorbirilor in interes de serviciu. Pentru a fi legal, patronii trebuie sa-si informeze angajatii in legatura cu aceasta  masura.

- Urmarirea conversatiilor prin e-mail sau chat – Angajatorul are dreptul sa monitorizeze numai conversatiile profesionale, nu cele personale. In ceea ce priveste mail-ul personal, acesta le poate interzice angajatilor sa-l foloseasca in timpul programului de lucru.

- Masini de serviciu prevazute cu dispozitive de tracking – Aceste dispozitive sunt utile pentru a preveni furtul masinilor de serviciu, dar si pentru a afla daca acestea sunt folosite in interes personal.

Achizitioneaza camere video profesionale de la specialisti!

E-camere.ro este un magazin online specializat in sisteme de supraveghere video si va asteapta cu echipamente de inalta calitate, dar si consultanta. De aici puteti achizitiona camere video profesionale la preturi accesibile oricui, fabricate de catre o serie de producatori recunoscuti in domeniu.

Pentru comenzi, detalii suplimentare sau recomandari, fie accesati www.e-camere.ro, fie apelati numerele de telefon:

0767 390 475 (departamentul de vanzari) si

0765 487 387 (departamentul tehnic).

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate