Ce trebuie sa stii despre alegerea unui televizor si amenajarea unei zone pentru divertisment de calitate

de Comunicat de presa in Actualitate
Ce trebuie sa stii despre alegerea unui televizor si amenajarea unei zone pentru divertisment de calitate

Dupa o zi obositoare ce iti poti dori mai mult decat sa te poti relaxa exact asa cum se cuvine? Fiecare dintre noi are o definitie proprie pentru petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai relaxant, insa, intr-un fel sau altul, ajungem la un numitor comun. Printre cele mai comune preferinte ale romanilor sunt cele legate de vizionarea de filme si seriale.

Numarul celor care merg la cinema este intr-o continua crestere, insa daca tragem linie la final observam ca suma pe care o cheltuim in acest fel este una destul de mare. Daca avem un buget limitat, atunci cel mai probabil o optiune de luat in calcul este reprezentata de amenajarea unei zone pentru divertisment de calitate chiar la noi acasa. Nu avem nevoie de foarte multe lucruri, ci de un televizor, un sistem home cinema mai performant si o canapea, alaturi de niste fotolii confortabile.

Incepem discutia noastra chiar cu televizorul, acesta fiind elementul central al unei astfel de incaperi. Afla de la noi ca nu trebuie sa bagi mana chiar atat de adanc in buzunar pentru a te putea bucura de o calitate buna a imaginii. Desigur, nici sa alegi cel mai ieftin model nu este o solutie. Cel mai bine este sa alegem calea de mijloc, iar cele mai bune televizoare ieftine se aleg atunci cand stim la ce caracteristici trebuie sa ne uitam. O sa vezi ca nu e foarte greu sa faci asta.

Sunt trei mari aspecte pe care tu trebuie sa le iei in considerare, si anume diagonala pe care trebuie sa o aiba ecranul, rezolutia imaginii si conectivitatea. Diagonala ecranului televizorului LED o vei alege in functie de cat de mare este camera in care il vei amplasa (cel mai probabil aici va fi vorba de sufragerie, fiind cea mai potrivita pentru amenajarea unei zone pentru divertisment de calitate). Sunt multe tabele care te pot ajuta sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste diagonala televizorului.

La rezolutia imaginii lucrurile sunt de asemenea destul de simple. Avem trei rezolutii de baza, si anume HD Ready, Full HD si Ultra HD. Prima optiune cade din prima. Nu are rost sa optam pentru un astfel de televizor, mai ales ca preturile sunt destul de apropiate de cele ale modelelor Full HD. Daca nu stii exact ce rezolutie sa alegi, atunci opteaza pentru un televizor Full HD. Mergi la sigur cu asta si te incadrezi si in limita de buget pe care ti-ai propus-o. Rezolutia Ultra HD este de preferat in special cand vorbim de TV-uri cu diagonale foarte mari.

De ce am amintit si conectivitatea? Pentru ca e de preferat sa avem la dispozitie cat mai multe optiuni de extindere a capabilitatii televizorului nostru. De obicei o conectivitate de baza este absolut necesara.

Dupa cum ai observat am omis sa aducem in discutie partea de sunet a televizorului. De ce am facut asta? Pentru ca oricum o sa alegem un sistem home cinema care ne pune la dispozitie un sistem de sunet mult mai performant. Asadar in cazul televizorului accentul l-am pus pe calitatea imaginii, deoarece ea conteaza cel mai mult in ceea ce il priveste.

Ce trebuie sa retii legat de cumpararea unui sistem home cinema? Faptul ca acesta trebuie sa puna la dispozitie un sistem audio 5.1 destul de puternic, care te va aduce mult mai aproape de actiunea din film, iar player-ul este bine sa poata reda discurile Blu-ray, astfel incat sa ne putem bucura de o calitate inalta a imaginii si sunetului. In ceea ce priveste materialul din care sa fie facute boxele, lemnul ar trebui sa reprezinte o prioritate.

Legat de amenajarea unei zone pentru divertisment de calitate precizam ca aici totul tine de preferintele fiecaruia dintre noi. Alegerea incaperii potrivite este importanta, mai ales ca vorbim de o zona comuna. Cel mai sigur este aici sa alegi sufrageria. Canapeaua si fotoliile trebuie sa fie unele cat mai confortabile, iar prezenta unei masute este de asemenea necesara. Conditiile de vizionare se imbunatatesc semnificativ atunci cand in incapere nu este foarte multa lumina, asadar trebuie sa iei in considerare si cumpararea unor draperii care sa ne permita sa controlam cantitatea de lumina care patrunde in camera.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate