Macro-important pentru organism

de Comunicat de presa in Actualitate
Macro-important pentru organism

Nu-i așa că te gândești deja la mare, la soare? Eh, odată cu începerea sezonului estival, nu numai starea de spirit, ci și obiceiurile de consum ți se schimbă. Ai observat că vara nu mai ai aceeași poftă de alimente sățioase precum iarna sau toamna? Acest lucru este perfect normal și se datorează răspunsului pe care organismul îl are când temperaturile cresc. Sigur știi deja, dar nu strică să îți reamintim faptul că vara trebuie să te hidratezi mai mult decât în restul anotimpurilor - și nu numai cu apă, ci și cu fructe și legume pentru ca organismul să facă față gradului de deshidratare resimțit. 

Deși vitaminele și mineralele sunt esențiale în dezvoltarea ta armonioasă, dieta trebuie să fie una echilibrată iar modalitatea optimă de a obține proteinele atât de necesare - dacă nu urmezi un stil de viață vegetarian, bazat pe proteine vegetale - este consumând carne. Doar că și acest aliment trebuie adaptat anotimpului – astfel că vara se recomandă consumul de carne slabă de pește, pui sau curcan care să nu îngreuneze digestia. În plus, peștii precum macroul, somonul, tonul sau sardina conțin cel mai înalt nivel de acizi grași “sănătoşi”, pe care organismul nu îi poate produce, dar de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător.

Și pentru că macroul este una dintre speciile de peşte asupra cărora ar trebui să îți îndrepți atenția, iată câteva informații utile care să te convingă să-l consumi:

Dacă nu ești încă 100% convins/ă și te gândești la timpul de preparare sau la curățarea macroului, avem o veste bună pentru tine: poți să consumi oricând o conservă cu macrou care păstrează proprietățile acestui peşte-minune și te scapă de grija timpului petrecut în bucătărie. Chef Liviu Balint, ambasador Podravka România, vine cu două propuneri foarte ușoare, de vară:

Eva file macrou în sos tomat este o variantă ideală pentru cei care sunt forțați de împrejurări să mănânce pe fugă, dar vor să consume un aliment sănătos și gustos. Practic, ține de ține dacă vrei să îi adaugi lămâie, un pumn de măsline verzi sau o porție de cartofi natur. Se seveşte alături de o felie de pâine prăjită, preferabil integrală și... gata! Masa este pregătită. 

Eva file macrou Eva în ulei vegetal este optimă dacă vrei o salată delicioasă și vrei să încerci altceva decât mult-cunoscuta salată cu ton. Ai nevoie de o conservă Eva, o salată proaspătă, 5-6 roșii cherry, 1-2 ouă, câteva fire de ceapă verde, sare, piper și jumătate de lămâie pe care să o storci peste compoziția finală.   

Vezi cât e de simplu să obții un meniu sănătos și hrănitor pe timp de vară? Așa că uită de sandvișuri sau fast food și găsește modalități creative de a folosi macroul în rețete. Corpul tău o să-ți mulțumească!

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate