Top 5 colecționari de mașini

de Comunicat de presa in Actualitate

Atunci când vorbim despre automobilele secolului 20, eleganța și rafinamentul perioadei sunt definitorii, un clasic care ne duce cu gândul la o perioadă frumoasă din istoria lumii, iar mașinile puternice ale secolului 21 sunt apreciate pentru puterea și design-ul inovator, fiabilitatea și calitatea pieselor auto.

Mașinile clasice au atras întotdeauna privirea, design-ul și caracteristicile unice făcând din aceste automobile adevărate comori, mai ales pentru pasionații de mașini. Colecționarii de mașini clasice sunt interesați, în general, de mașinile puternice, elegante sau rare. Pentru un colecționar, a deține o mașină clasică are o valoare mai mare decât cea financiară, fiind astfel proprietarii unei mici părți din istoria mondială a automobilului.

Daca esti iubitor de masini, nu ai cum sa nu apreciezi design-ul sau caracteristicile unice ale unui model clasic. Fie ca îl admiri într-un show auto, fie că e vorba de propria ta mașină, domeniul mașinilor de epoca, veterane sau clasice este unul fascinant. Dacă specialiștii mecanici de astăzi trebuie să se priceapă la chestiuni tehnice avansate, a lucra la o mașină clasică poate fi, prin comparație, mult mai ușor, în mare parte datorită simplității tehnologiei aplicate.

Sultanul Bruneiului

O combinație de sete aparent de neînchipuit pentru mașinile exotice costisitoare, mașinile de lux sau neprețuitele mașini clasince, un cont bancar de 20 de miliarde de dolari și dorința de a deține mașini puternice, au creat una dintre cele mai scumpe colecții de mașini din lume.

Încă de la naștere vița sultanului cunoscut  ca Hassanal Bolkiah părea a fi una extravagantă,, numele său întrg fiind Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

Colecția exotică de mașini a Sultanului este una masivă, aceasta fiind estimată la o valoare aproximativ egală cu cea deținută de Jay Leno, raportându-ne la valoarea lor netă sau 350 milioane de dolari.

Cea mai scumpă mașină pe care acesta o deține și una dintre cele mai prețioase din lume estimată la 14 milioane de dolari, este o limuzină personalizată Rolls-Royce Silver Spur, placată cu aur  24k. Colecția include cele mai rare mașini la care te-ai putea gândi, cum ar fi McLaren F1, Ferrari FX, Mercedes-Benz CLK GTR și Bugatti Veyron 16.4.

Deși sunt speculații cu privire la numărul de mașini pe care Sultanul le deține, nu există o listă oficială a spectaculoasei colecții. Cu toate acestea, se estimează că acesta deține între 3000 și 6000 de autoturisme de lux, parcate în 5 hangare pentru aeronave, unde sunt întreținute cu atenție de către o echipă de specialiști.

Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan

Un miliardar, membru al elitei guvernamentale din Abu Dhabi, “Rainbow Sheik” este foarte renumit pentru colecția sa de mașini. Ceea ce îl face unic printre colecționari este colecția sa de 7 mașini colorate  Mercedes S- Class, fiecare într-o culoare diferită a curcubeului. În plus, el și-a personalizat camioanele Mercedes Monster, o mașină Jeep pentru cea mai mare caravană din Bedouin, un Douge Power Wagon și orice altă mașină pe care o are astfel încât aceasta să se potrivească personalității sale senzaționale. Unicitatea Sheikhului Hamad Bin Hamadan al Nahyan se regăsește și în modul în care și-a păstrat descoperirile veridice într-o piramidă.

Jay Leno

Jay Leno este în prezent cel mai faimos colecționar de mașini la nivel mondial, cunoscut datorită pasinunii sale pentru mașini, dar și pentru show-rile televizate pe care le găzduiește, numerele sale de stand-up comedy sunt celebre în toată lumea. Colecția sa de mașini este dinamică, noi modele fiind adăugate periodic, indiferent că vorbim despre mașini clasice sau de ultimă generație. S-a zvonit că în prezent Jay Leno deține peste 160 de mașini și nu mai puți de 115 de motociclete. Colecția de mașini este diversificată în ceea ce privește vechimea, prețul, raritatea, configurația motorului sau brand-ul. Majoritatea mașinilor sunt restaurate de Leno și echipa sa de mecanici, piesele auto de calitate fiind esențiale pentru ca rezultatul final să fie cel dorit. Și mai uimitor este faptul că fiecare mașină din garaj este licențiată și are dreptul legal de a fi condusă.

Printre cele mai deosebite mașini pe care Jey le deține putem remarca un superb Stanley Steamer din 1906 si noul McLaren P1. Jay Leno este apreciat pentru pasiunea sa, acesta fiind recunoscut ca un adevărat colecționar, iar mașinile au fost achiziționate doar pentru simplul fapt că Jay iubește automobilele și statutul pe care mașinile de lux i-l aduce.

În prezent, colecția de mașini pe care Jay o deține poate fi admirată în cadrul show-lui televizat produs de CNBC, Jay Leno’s Garage.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=-pV8Ko0tIoM

Ken Lingenfelter

Într-un depozit de aproximativ 40 000 de m2 , curat, în orașul liniștit Brighton, Michigan se află una dintre cele mai bune și mai rare colecții de mașini din lume, garajul fiind echipat cu un sistem de ventilație special pentru a păstra mașinile în cea mai bună formă, mai ales pe perioada iernii.  Impresionanta colecție este deținută Ken Leingenfelter,  unul dintre fii directorului executiv al General Motors. În anul 1977 acesta și-a achiziționat primul Corvette, acesta fiind primul pas în ceea ce avea să devină noua sa pasiune. Ken a găsit succesul în industria imobiliarelor și în ultimii ani acesta și-a făcut un nume pentru achiziționarea companiei Lingenfelter Performance Emgineering, compania de piese de schimb de înaltă performanță a vărului său.

Colecția lui Ken include  peste 150 de mașini dintre care 20 de modele Lamborgini. El permite publicului să vină și să admire colecția sa de automobile, iar veniturile câștigate sunt donate către acțiuni de caritate. Colecția incredibila de mașini a lui Ken Lingenfelter continuă să crească de la an la an, aceasta fiind în topul colecționarilor alături de Jay Leno și sultanul Bruneiului.

Mukesh Dhirubhai Ambani

Cel mai bogat om din India nu are doar un imens conac în Mubai pe care îl numește adorabilul Antilla, ci și o colecție uluitoare de mașini europene, aceasta ajungând la 168 de mașini sau chiar mai mult. Este spectaculos cum acest magnat al Indiei a reușit să își transforme primele șase etațe ale locuinței într-o imensă parcare. Desemnat al 22-lea cel mai bogat om din întreaga lume, acesta are o pasiune avidă pentru cricket, sportul național al țării. În impresionanta sa colecție, putem observa preferința sa pentru mașinile puternice sau sport europene, dar și pentru cele elegante cum ar fi Bentley, Maybach, Bugatti și Mercedes, iar modelele Porsche nu aveau cum să lipsească.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate