Pe browserul tău cum o cheamă?

de Gâsca Prin Apă in Tech
Pe browserul tău cum o cheamă?

Cu câtva timp în urmă s-a făcut un sondaj despre aplicațiile la care nu ai renunța niciodată pe telefonul mobil. Pe primele poziții în preferințele românilor erau facebook-ul, instagram-ul si mailul. Browserul venea undeva pe la coada cozii listei, pentru că toată lumea le ia de preinstalate. Cam cum iau românii și femeile, de altfel. De aici am stat și m-am gândit oare cum ar fi dacă fiecare browser ar fi muiere?

Draga mea Chrome, ai putea să nu mai crăpi?

Browserele web sunt poarta către sensul vieții - internetul. Din moment ce sunt online în fiecare minut pe care mi-l petrec trează, mi-ar plăcea ca poarta către cunoaștere să îmi fie mereu deschisă, nu să se comporte ca un prichindel de cinci ani care nu vrea să se ducă la culcare când părinții au de ajuns la o cină importantă. În cazul în care Chrome ar fi femeie, ar fi ideală. Înaltă, cu picioare lungi, probabil blondă, ea are răspunsuri pentru orice. Ce nu știe învață repede, dar trebuie ținută în puf. Dacă în loc de bani ai avea MB în portofel, domnișoara Chrome ţi-ar fi pe veci credincioasă, dacă ai un salariu mare. Pe care oricum îl va cheltui instantaneu. Dacă nu ai mereu ce oferi, vei avea probleme grave - de îndată ce nu mai produci, își ia jucăriile și pleacă. Partea bună e că revine repede și nici nu îți aruncă lucrurile la gunoi, mereu le pune la loc în ordinea în care erau înainte să dea năvală pe ușă afară.

Hei, Opera, vii să te joci cu noi? Nu.

Opera este hipsterița cool, puțin sociopată și ciudățică și chiar dacă face ce fac toate celelalte, unele lucruri chiar mai bine, nimeni nu pare să aibă chef de o relație cu ea prea mult timp, dracu știe de ce. Cu siguranță nu e la fel de materialistă ca domnișoara Chrome și este şi un partener excelent de conversație. Băieți, nici măcar nu trebuie să vorbiți ore în șir despre relația voastră, înțelege totul din gesturi. Și doar pentru că nu are atâtea extensii ca altele, nu înseamnă că alea puține nu sunt minunate. Scoteți-o la cină, că poate vă convinge și să rămâneți peste noapte.

Promit că nu spun nimănui, și așa a fost...

Cucoana Firefox e ceva cu totul și cu totul special. Cam fățarnică de felul ei așa, pentru că are un profil cam public, umblă cu codul la vedere, dar știe să țină un secret mult mai bine decât colegele ei de breaslă care tot uită să încuie ușile și ferestrele. E ușor de agățat și se deschide la vorbă aproape instant. Unde mai pui că nu îi pasă de câţi MB ai în portofel. Dar, în timp ce e atât de specială încât a dezvoltat un limbaj numai pentru voi doi, criptat, ar trebui să aveți grijă când vă certați. Dacă o enervați rău și pleacă va trebui să sponsorizați multe tratamente de cosmetizare de cache până revine.

Internet Explorer, o femeie care știe ce vrea. Dar îți spune în trei zile.

Da, știe cu siguranță ce vrea. Doar Windows. Dacă nu ești descendent al familiei Gates, nu te chinui, nu o interesează. Va dura mult să o cucerești. Mult. Dacă ești amator de adrenalină și senzații tari, bate la ușă la prima domnișoară din listă, aici avem doar fani ai serialului Tânăr și Neliniștit. Partea bună e că nu te va bate foarte mult la cap, nici măcar greșelile de gramatică nu o deranjează, dar ai grijă ce îi povestești că nu e grozavă la păstrat secrete. Oricine cu un papagal bun o convinge să spună tot despre tine.

Mama, pot să mă uit la clipul ăsta cu decapitări? Sigur că da...

Safari este regina oamenilor cu prea mulți bani de cheltuit pe dispozitive care nu le trebuie în realitate. Poți să ieși liniștit la o întâlnire cu ea, în mai puțin de două secunde începe să vorbească. Este deșteaptă, prietenoasă, nu are pretenții mari, te ajută să te organizezi, dar după regulile ei. Ceea ce nu e foarte rău, dar devine plictisitor repede. Mai ales dacă vă mutați împreună și vrei și tu să îţi personalizezi casa. Nu vei avea nimic de zis, îți va spune politicos că ești cam prost și face ea. Și dacă plănuiești să faci copii cu ea, va trebui să fii atent cu ei, pentru că nu prea le are cu opțiunea de control parental.

Concluzie: Unora le plac roșcatele, unii preferă brunetele, unii trăiesc periculos, alții sunt fani melci. Voi alegeți. Eu, de exemplu, voi alege să beau o bere și să ignor faptul că pentru a 68-a oară azi, Chrome a plecat la maică-sa și m-a lăsat baltă.

Articol elucubrat împreună cu Digital Citizen România.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2018 - Toate drepturile rezervate