Mircea Badea se dă „român public”, dar e altceva. Tot public

de Spartakus in Vedete
Mircea Badea se dă „român public”, dar e altceva. Tot public

Nostradamus şi Baba Vanga au murit de mult şi nici Carmen Harra nu se simte prea bine, dar noroc că-l avem pe Mirci Badea, să ne mai prezică una-alta. Bunăoară, pe blogul lui propriu şi personal, profetul de la măsuță scrie, negru pe alb: „Acum trei luni spuneam că toți propagandiştii securişti care îl înjură pe Trump, de la Hotews la ziare.com, de la Realitatea la Digi, îşi vor îngiți (sic!) cuvintele şi îl vor pupa în fund după alegeri. Acum o lună afirmam că Trump nu e un om al sistemului. Din fericire, sistemul a pierdut în SUA. Acum zece zile spuneam că aş vota cu Trump. Nu ştiu cum va fi cu Trump, dar situația devenise, pe planetă şi în România, absolut insuportabilă. Deocamdată, savurez momentul: sunt singura voce publică din România favorabilă lui Trump înainte de alegeri. Putem considera că am câştigat alegerile în SUA”. Bravo, Mircică, cinci, stai jos! M-am uitat zilele astea pe Hotnews, pe Realitatea, pe Digi, dar n-am văzut să-l pupe careva în fund pe Trump după alegeri. A, şi apropo, Mirci, crezi că eşti persoana potrivită să acuzi pe alții că pupă în fund? Normal că l-ai fi votat pe Trump, că ai exact numărul de neuroni – respectiv trei – absolut necesar unui alegător american ca să-l înțeleagă pe clovnul junglei urbane şi să pună ştampila pe el. Ceea ce nu pricep e de unde atâta dragoste la Vuvuzel pentru Trump. Că doar Trump e un fel de variantă americană a lui Băsescu: slobod la gură, mare amator de păsărikă şi gata oricând să-şi numească adversarii „ass-holes” (găozari). Unde mai pui că mai e şi portocaliu la cap! Mircică, te-ai țicnit sau l-ai reevaluat şi pe-ăsta? Cât despre chestia cu vocea publică, stai puțin, bă-băiatule, să ne-nțelegem. Dacă te-a văzut mămica la televizor înseamnă că eşti voce publică? Și Bianca Drăguşanu apare la TV, ba chiar şi Cruduța, dar alea nu-s voci publice. Judecând după cât jet îți iei de la comentatorii posturilor tale, înainte să le ştergi, ca un jurnalist curajos ce eşti, aş zice că nu voce publică eşti, ci altceva, tot public, dar extrem de necesar şi binevenit pentru oamenii cu nevoi mici, mari şi multe.

Pe pagina ei de Facebook, transformată în ultimele luni într-un fel de vitrină de plasat produse de la Patriarhie, Elena Udrea ne aminteşte: “Astăzi este ziua Bibliei. Toți cei care nu aveți o Biblie în casă, ar trebui să aduceți una şi să vă faceți timp să citiți măcar câte un Capitol în fiecare zi. Vă va ajută să vă mutați gândurile de la grijile pe care le aveți şi să simțiți credința, încrederea în Dumnezeu, în Bine, în Adevăr. Iarăşi, puterea cuvintelor din Sfântă Scriptură ne ajută să ne conectăm cu Dumnezeu în timpul somnului(sau cu Energia Infinită, pentru cei nereligioşi) şi astfel să primim răspunsuri la întrebările care ne frământă. Și de aceea este bine să țineți o Biblie la capul patului. Doamne ajută!” Vai, câtă evlavie pe duduia! Mi-o şi imaginez seara, după ce stinge plasma cu diagonala de trei metri din modestul ei living de o sută de metri pătrați, şi îşi schimbă rochia Gucci cu o pijama Armani cu cristale Swarovski pentru a se aşeza în patul cu baldachin stil Ludovic al țâşpelea, la lumina unei veioze Ming cu halogen, să-şi citească versetele. Ce scenă încântătoare! Nu mai vorbesc de scena când se conectează ea cu Dumnezeu în timpul somnului: “Eleno, dormi, fată?”, “Dorm, Doamne”, “Tot singură, Eleno?”, “Tot, Doamne”, “Hai, lasă, că mă preocup eu să-ți găsesc nişte colege de cameră la Târgşor, cât de curând. cât de curând. Noapte bună!”. Și aş mai avea o curiozitate, dacă-mi permiteți: oare Elena primeşte răspunsuri chiar la toate întrebările de la Biblia pe care o ține la capul patului? Adică, de pildă, dacă o întreabă câți ani de puşcărie ia, Biblia îi răspunde “Pe puțin cinci, credincioasa mea?”.

Înainte de alegerile din Moldova, Traian Băsescu prezisese că Maia Sandu va câştiga. Dar uite că s-a întâmplat ceva, s-au rătăcit nişte voturi, a dat cineva telefon pe firul roşu de la Moskva şi tot Dodon a ieşit. În vreme ce o țară întreagă jeleşte că ne-am lins pe bot de Unire, fostul preşedinte nu-şi pierde optimismul: „Îmi pare rău, Maia Sandu, nu atât pentru tine, pentru că oamenii politici nu stârnesc niciodată compasiune, dar îmi pare tare rău că cetăţenii Republicii Moldova, prin votul lor, au dat o amânare parcursului european al ţării. Oricum, eu voi continua să susţin parcursul european şi drumul către UNIREA cu România al ţării din stânga Prutului”. Alo, domnu preşedinte, n-o mai aşteptați, domle pe Unirea, că nu mai vine, ne-a lăsat Dodon fără ea, că şi rusnacii ăştia, de când e criză la votcă s-au apucat să ne bea şi nouă coniacul!

Cu o bucurie sadică şi nedisimulată, Victoraş Ponta exultă că la Chişinău au câştigat comuniştii, iar la Sofia tot ei: „În Moldova a câştigat detaşat Igor Dodon / în Marea Britanie s-a votat pt BREXIT / în SUA a câştigat Donald Trump / în Bulgaria a câştigat funcția de Preşedinte candidatul Partidului Socialist ( pro Rusia)!!! Până acum toată Propagandă Sistemului din România şi toți deontologii foşti “băsişti” deveniți “iohannişti şi cioloşişti” ne intoxicau şi manipulau că în Moldova câştigă Maia Sandu, că Marea Britanie rămâne în UE, că Hillary Clinon bate fără probleme!!! Ăştia au început să creadă în propriile lor minciuni şi să trăiască în realitatea lor fabricată! Și tot ei ne spun cum rămâne Ciolos Premier şi după 11 Decembrie-cred că iar “nimeresc” pe lângă!” Asta e cea mai bună glumă a anului: să-l auzi pe Victor Ponta acuzându-i pe alții că trăiesc într-o realitate fabricată şi au început să creadă în propriile minciuni. Ar trebui, zău, ca o echipă de psihiatri să se milostivească de el, că-i băiat tânăr, şi să-l bage pe tratament: după ce că era mitoman, acum a început să aibă şi personalitate multiplă şi, când se uită în oglindă, îşi imaginează că se ceartă cu ”cioloşiştii şi iohaniştii”. Medicamenteee! Medicamenteee!

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate