Experimentul Pitești 2 sau cum binomul distruge omul: teze și antiteze de la protestul stângii democrate

de Mihai Enciu in Politic
Experimentul Pitești 2 sau cum binomul distruge omul: teze și antiteze de la protestul stângii democrate (foto: ziarulargesul.ro)

Nu-i frumos să ne jignim între noi! Românii mei fac mișto de alți români ai mei. Aceste două idei mișcătoare și înălțătoare provin de la Lavinia Șandru, starleta de circ a PSD care ne ceartă cu blândețe pentru că, m-ai înțeles, facem mișto de prostia mitingiștilor PSD. Păi hai să vedem dacă avem motivă să facem haz de flăcăii de vârsta a treia care susțin din toți bojocii guvernul Dragnea dar și pe ideologul Codrin Ștefănescu, cel care a emis sloganul cadru al protestului, cităm: „Ghinion, venim un milion”! Pentru început să constatăm că la PSD milionul se scrie cu 3 zerouri și nu 6 așa cum am învățat noi la școală. Din această perspectivă partidul lui Dragnea a scos la protest vreo 2 – 3 milioane de oameni ceea ce ne arată forța partidului și legitimitatea lui.

Adunați după principul clasic: cu cât suntem mai mulți / cu atât suntem mai culți, susținătorii bandiților de la guvern au încântat privitorii cu mostre de înțelepciune bătrânească și populară greu de egalat. Mesajele scrise prin eludarea oricăror prejudecăți gramaticale au răspândit spiritualitate de înaltă ținută ceea ce ne arată că băieții și fetele de vârsta a 4-a n-au frecat băncile școlilor degeaba:

„FASCISTULE RAUS HITLER SĂ PLECI DIN ȚARA MEA”,  „IOAHANES ȘI KIVESI ARESTAȚIVĂ INTRE VOI SĂ TRĂIM BINE ȘI NOI” sunt doar câteva mostre spectaculoase de gândire profundă. Creatorii populari s-au întrecut în sloganuri care mai de care mai deștepte. Dar recordul l-a bătut o cumătră plină de spirit ca broasca de păr, care a compus un mesaj dezvăluire devastator. El începe abrupt: „Carmen Werner de ce nu spuneți de unde aveți banii. Vă zic eu ați vândut”. Aici mesajul se colorează în roșu PSD și ajunge la paroxism: „copii altora de ce nu ai făcut tu copii să vezi cum se crește să te scoli noaptea și să pleci la muncă a doua zi”. Dacă am fi răi și antinaționali am spune că autoarea muncește exact ca pesediștii din guvern în sensul că se scoală noaptea să dea ordonanțe dar la muncă ajung abia a doua zi ca să aibă de unde să se întoarcă. Finalul este apoteotic și vine ca o eliberare a tensiunii creative care i-a consumat autoarei întreaga capacitate de gândire și analiză: „ANIMALELOR HUOO”!  Nu putem încheia fără a remarca eternizarea lui Ion Cristoiu al cărui termen consacrat, BINOM, a fost transpus în sloganul BINOMUL DISTRUGE OMUL. Sigur că sloganul este cumva incomplet, la fel de incomplet ca stadiul de evoluție al protestatarilor de stânga, el, sloganul, neprecizând că binomul distruge omul hoț, eventual cu mustață și moacă de frizer.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2018 - Toate drepturile rezervate