5 reguli de sezon pentru fumătorii de trabuc

de Publicitate in Proiecte speciale
5 reguli de sezon pentru fumătorii de trabuc

Iarna schimbă drastic temperaturile din termometre și astfel gradele celsius de afară încep să semene din ce în ce mai puțin cu cele din casele noastre. Firesc - am putea spune. Pentru fumătorii de trabuc lucrurile pot deveni, însă, nefiresc de supărătoare. Discrepanța temperaturilor și noul mediu creat de sursele de căldură pe care le avem instalate în locuințe și birouri pot genera probleme serioase pentru păstrarea optimă a trabucurilor și a tutunului

Iată 5 reguli bune de urmat pentru a menține trabucurile într-o stare cât mai bună:

1. Ține trabucurile departe de sursele de căldură

Odată cu instalararea iernii interioarele necesită o încălzire suplimentară. Sursele de căldură pot crea riscul deteriorării pentru trabucuri, astfel că primul lucru de care trebuie să ții cont este să păstrezi trabucurile cât mai departe de astfel de surse. De preferat este să le muți în cea mai umedă zonă a casei - în cramă, subsol sau demisol, cel mai probabil.

2. Menține o umiditate peste 65%

Rata optimă de umiditate - acesta este un subiect mult dezbătut de fumătorii de trabucuri. Peste 60%?  Până în 75%? Umiditatea ideală pentru păstrarea optimă a trabucurilor este de 70%. Deoarece suntem dependenți de contexte variate și nu putem controla întru totul acest aspect, este bine de știut că intervalul de umiditate permis trebuie să se încadreze undeva între 60 % și 70%.

3. Verifică zilnic eficiența humidorului

Este important să verifici în egală măsură dacă humidor-ul tău este amplasat corect - într-o zonă cât mai ferită de căldura excesivă - și dacă acesta funcționează în parametrii doriți. Fie că este vorba de un humidor de cameră, de birou sau un humidor de voiaj, nivelul de umiditate și temperatura în care sunt păstrate trabucurile tale sunt două aspecte esențiale pentru menținerea lor în condiții optime.

4. Două higometre sunt întotdeauna mai sigure decât...unul singur

Amplasează două higoemetre în zone diferite astfel încât să ai valori comparabile, pe de o parte, și o sursă de rezervă în cazul în care unul dintre ele nu funcționează corect, pe de altă parte. Prin plasarea higometrelor în zone diferite vei sesiza încă de la început că acestea vor indica valori diferite - zona de pe capacul unui humidor, de exemplu, va avea o umiditate mult mai scazută decât cea din partea de jos a aceluiași spațiu de depozitare a trabucurilor.

5.Asigură sursa de umiditate în umidificatoare cu apă distilată

Când vine vorba despre menținerea umidității optime pentru păstrarea trabucurilor tale preferate, apa distilată este cea mai bună alegere. Apa distilată este mult mai pură decât cea de la robinet dar mai puțin purificată decât cea potabilă. Nu utiliza apă de la robinet pentru umidificatorul tău. Impuritățile prezente în acest tip de apă vor fi eliberate în mediul creat în umidificator și vor afecta calitatea trabucurilor. Mai mult decât atât, după evaporare apa de la robinet va lăsa un praf alb - care favorizează crearea microorganismelor și care pot afecta componentele umidificatorului.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate