Pagina de business: Femeia de serviciu și fata de la recepție

de Gâsca Prin Apă in Proiecte speciale
Pagina de business: Femeia de serviciu și fata de la recepție

Mi-am dat seama că de-a lungul acestei rubrici nu am vorbit despre două tipuri de angajați care există în orice companie care nu mai trăiește pe credit. Adică… fără marketing am mai văzut, fără HR chiar am mai văzut, ba și fără director financiar! Dar fără femeie de serviciu și recepționistă nu am văzut. Deși ai spune că în ecosistemul de afaceri este complet irelevant să vorbim despre aceste două funcțiuni, vă contrazic. Să luăm calul de hățuri și să purcedem la trapul argumentării.

Femeia de serviciu este omniprezentă. Este acolo când ajungi la birou și te sui lângă ea în lift. Stă sprijinită în mop precum Moromete în coada hârlețului și se gândește exact la cât a spălat ea până să vii tu cu noroiul de afară să lași urme pe gresie. Și acum se duce la ultimul etaj să o ia de sus în jos din nou, până la prânz când iar vă pălește pe toți mâncatul și iar lăsați dâre. Și pare mică, inofensivă și că îi pasă atât de puțin de tine încât este omul care ar trebui să te intereseze cel mai puțin pe fața pământului. Dar nu.

Dacă superi femeia de serviciu, superi universul. Știi cactusul tău de pe birou? O să moară. Știi cana ta de cafea, nu va mai fi spălată niciodată și vei fi unica persoană din birou care își freacă zațul singură, iar colegii se vor uita urât la tine pentru că serios, cine supară o femeie de serviciu. Vrei tastatura lipicioasă? Vrei cabluri tăiate? Așa mă gândeam și eu. Mare grijă că nu știi cine îți pune sare în cafea…

Fata de la recepție. Ați observat cât de rar există băiatul de la recepție? În orice caz,  e ea poți să o superi că nu e ca și cum își va da seama de asta. Marea ei preocupare, cât stă zi de zi la birou este să nu care cumva să încurce ordinea task-urilor pe care le are de îndeplinit. a) mă așez pe scaun. b) deschid calculatorul c) caut post-it cu parola d) ma uit pe plicuri și le plimb apoi prin birourile în care trebuie să ajungă. e) dacă sună telefonul nu mă sperii, răspund cu numele companiei și apoi o rog pe colega mea să facă legătura în birouri că eu nu știu cum. f) când ajunge șefu mai deschid un nasture de la cămașă g) după ce pleacă îl închid la loc h)Când limba scurtă de la ceas arata în jos plec acasă.

Singurele probleme pe care le-ai putea avea vreodată cu fata de la recepție este să lingă tot plicul înainte de a-l lipi să îl trimită, că mai mult de atât nu poate strica. Este oficial cea mai puțin complexă muncă din istorie. Asta și răzuitul lozurilor, altceva, parol că nu îmi vine în minte.

Până data viitoare, vă urez salariu întreg și muncă puțină!

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate