De ce sunt atat de iubite aragazurile electrice cu plita pe inductie

de Comunicat de presa in Social
De ce sunt atat de iubite aragazurile electrice cu plita pe inductie

Oare mai exista vreo casa in care sa nu gasim un aragaz? Cu greu credem ca mai este cazul in prezent. Nu doar ca un aragaz este foarte util, dar preturile foarte mici pe care le au unele modele parca ne indeamna sa le cumparam. Desigur, atunci cand spunem preturi mici ne referim la modelele pe gaz care nu sunt foarte impresionante din punct de vedere al tehnologiilor utilizate, dar chiar si asa, ne putem folosi de ele cu succes.

Cu toate ca modelele pe gaz sunt in continuare la mare cautare, in ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre cele electrice, iar motivele sunt unele mai mult decat evidente: numarul avantajelor pe care aragazurile electrice le aduc este unul mult mai mare decat in cazul modelelor clasice pe gaz.

Printre cele mai apreciate sunt aragazurile electrice cu plita pe inductie, ele fiind si cele mai dotate din punct de vedere tehnologic. Despre ele urmeaza sa vorbim mai detaliat in randurile urmatoare. O sa incercam sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie pentru a stii care sunt motivele pentru care merita sa cumperi un astfel de model, precum si ce trebuie sa faci pentru a-l alege pe cel mai bun pentru tine.

Un prim motiv pentru care majoritatea celor care adora sa gateasca hotarasc sa isi cumpere un ragaz electric cu plita pe inductie este reprezentat de capabilitatea acestuia de a da o caldura uniforma pe intreaga durata a procesului de gatire. Din moment ce caldura generata va fi una uniforma, noi vom avea un control mult mai bun asupra mancarii pe care o gatim. In cazul preparatelor care necesita o anumita temperatura pentru a ne iesi, un astfel de aragaz se va dovedi de un real ajutor, usurandu-ne foarte mult intreaga munca.

Pe lista cu avantaje mai se adauga siguranta mare pe care ne-o ofera. De ce? Pentru ca se va incalzi doar suprafata care va intra in contact direct cu oala. Asta inseamna ca daca vom atinge din greseala suprafata aragazului nu sunt riscuri ca noi sa ne ardem. De asemenea, curentul electric este mult mai sigur decat gazul, in cazul celui din urma fiind necesara o atentie sporita pentru a nu uita aragazul deschis si pentru a nu exista scurgeri. In plus, un astfel de aragaz va putea fi folosit fara probleme chiar si la sat, acolo unde nu exista acces la reteaua de gaz sau ea lipseste cu totul.

Acum ca am trecut in revista care sunt avantajele pe care le are de oferit un aragaz electric pe inductie, consideram ca e bine sa vorbim putin si despre aspectele pe care tu trebuie sa le ai in vedere atunci cand te-ai hotarat sa iti cumperi unul.

Multe dintre ele sunt cele aplicabile si in cazul modelelor clasice pe gaz. Aici ne referim la dimensiuni si design (e bine sa ne asiguram ca aragazul se va integra perfect in bucataria noastra), numarul de arzatoare (care variaza in functie de nevoile noastre – in mod normal noi recomandam sa se aleaga un model care vine cu cinci arzatoare) si functiile suplimentare pe care le are de oferit. In cea din urma categorie intra rotisorul electric, prezenta sau nu a unui timer, avertizare sonora pentru a stii cand trebuie sa luam mancarea de pe foc, grill sau curatare automata.

E bine sa ne gandim si la puterea pe care o au arzatoarele. Ea difera in functie de marimea arzatoarelor. De obicei, un aragaz are in dotarea sa un arzator mare pentru gatirea rapida a alimentelor, iar restul arzatoarelor sunt unele de dimensiuni mai mici, ele fiind potrivite, evident, pentru oalele mici si, de exemplu, un ibric (in cazul in care esti amator de cafea). E bine sa mai ai in vedere si care sunt materialele de constructie care stu la baza aragazului, deoarece ele ne dau destul de multe indicii privind durata de viata pe care o poate avea acesta.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2018 - Toate drepturile rezervate