Guvernul Orban a lansat programul sectorial ”Inundații pentru toți”

de Eugen Cismasu in Actualitate

În plin sezon de calamități naturale, care împarte România în două, una pârjolită de caniculă iar cealaltă hidratată puternic de inundații, prim-ministrul Ludovic Orban a lansat programul sectorial ”Inundații pentru toți”, oferta fiind adresată tuturor angajaților Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din România. Pentru cei interesați, sejurul este 100% gratuit, costurile de cazare și masă fiind suportate din fondul de rezervă al premierului.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, prioritate la înscrierea în acest program au pompierii, membrii echipelor de intervenție și scafandrii ISU, astfel încât aceștia să își poată petrece tot în frontul de luptă cu apa concediile legale și zilele de recuperare pe care le primesc ca urmare a misiunilor din teritoriu.

Biletele se pot elibera printr-un simplu apel telefonic la Secretariatul General al Guvernului, în acest moment Ministerul Afacerilor Interne oferind peste 1600 de locuri de cazare în zonele de risc din judeţele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin și din zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj.

În pachetul standard de 7 nopți, angajații MAI primesc cazare, la alegere, în locuințele dărâmate de viituri, în sălile de sport și cămine culturale comunale sau în aer liber, sub foaia de cort, lângă stăvilarele din saci de nisip așezate în calea puhoaielor. Masa este servită o dată sau de două ori pe zi, în funcție de programul revărsărilor, și constă în special în hrană rece, fiind total interzisă frigerea la foc, la ceas de seară, a orătăniilor salvate de prin curțile localnicilor. Beneficiarii programului ”Inundații pentru toți” pot opta pentru excursii cu bărcile de cauciuc în cartierele afectate și pentru scufundări la baza barajelor din crengi, bușteni, aluviuni și obiecte aduse de ape, pentru detonarea acestora.

În pachetul ”Plutonier Plus”, de 14 nopți, cei interesați primesc, suplimentar față de oferta standard, deplasarea cu elicopterul, dus – întors, către și de la locul dezastrului, o pelerină de ploaie și o pereche de cizme de cauciuc, o cartelă de acces la dozatorul de șosete uscate, un bax de pudră hidroxid de aluminiu pentru tratarea piciorului de tranșee și un tête-à-tête, la final de sejur, cu Ministrul Marcel Vela și Premierul Ludovic Orban, pentru avansarea în grad cu surle, trâmbițe și mărire salarială.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate