Italienii avertizează: Turnul înclinat din Pisa se va prăbuși dacă miile de turiști români nu vor mai fi prezenți să-l susțină!

de Eugen Cismasu in Actualitate

Autoritățile italiene trag un semnalul de alarmă, pe fondul revirimentului pandemic ce a afectat grav turismul național. Turnul înclinat din Pisa se va prăbuși, spun italienii, incapabil să-și mai susțină propria greutate, în lipsa miilor de turiști români care, de-a lungul anilor, s-au fotografiat susținând zi de zi construcția.

Structura iconică s-ar putea prăbuși în săptămânile următoare după ce, în aceste luni de penurie turistică, înclinația sa s-a accentuat vizibil, ajungând, conform specialiștilor, de la cele 5,5 grade obișnuite, la peste 25 de grade.

L-am urmărit înclinându-se din ce în ce mai mult în aceste luni. Știa că va cădea în lipsa românilor care să-l susțină, dar suntem italieni și, prin urmare, nu ne putem deranja să facem nimic în acest sens ”, a declarat pentru Academia Cațavencu Pierluigi Cocolina, un cunoscut rezident din Pisa.

Orașul Toscana strânge deja, în aceste zile, fonduri pentru ca Turnul înclinat din Pisa să fie readus la înclinația sa anterioară și zeci de arhitecți italieni s-au oferit voluntari pentru a prelua proiectul.

Cu toate acestea, lucrările nu vor începe la proiectul de reconstrucție până când autoritățile italiene nu vor fi pe deplin încredințate că turiștii români nu vor putea fi din nou prezenți, în număr mare, la fața locului, pentru a-l putea din nou susține. Fapt pentru care au și adresat guvernului un memorandum prin care soilicită ca românii să nu mai trebuiască să fie supuși testării Covid și carantinării preventive dacă își propun, în lunile următoare, să își petreacă weekendurile în Italia, în ciuda pandemiei.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate