Patriarhia lansează programul creștinesc pentru absolvenții de liceu ”Donați și BAC-ul luați!”

de Eugen Cismasu in Actualitate

După ce au obținut credite guvernamentale, la nivel de simpatie, cu rugăciunile lor pentru alungarea secetei, a pandemiei și atragerea sorților de izbândă în privința contractelor pentru echipamente medicale plătite din bani publici, oficialii S.C. BOR S.R.L. au emis un comunicat dictat de PreaFericitul Daniel prin care îi anunță pe români că-n pragul examenului de Bacalaureat tot Patriarhia o să le scoată loazele din necaz, evident, contracost, preoții urmând să se roage pentru elevi și să-i ajute, prin „orice alt mod folositor”, să treacă cu bine examenul.

Cu toate că nu există încă studii care să demonstreze că investirea banilor în educație ajută, reprezentanții BOR au declarat că rugăciunile chiar își fac efectul: „Se știe că efectul rugăciunii este extraordinar de puternic. Oamenii se vindecă de orice prin rugăciune, câștigă la loto sau evită accidente. Și cu cât rugăciunea este mai intensă și acompaniată de o donație cu atât devine mai puternică. Încercați și BAC-ul luați!”.

Dacă rugăciunile nu sunt de ajuns ca anul acesta să avem 100% promovabilitate, contestatarii strevechiului modus operandi al BOR sunt de părere că înalții clerici ar putea încerca și altceva, poate puțin mai dificil, dar cu mai multe șanse de reușită: ar putea, de exemplu, să se roage unul de celălalt să dea niște bani pentru școli, manuale, meditații, transport pentru cei care locuiesc departe de unitățile de învățământ.

Și, la final, după această milogeală pământeană, ar putea să și ofere...

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate