Top 10 lucruri pe care, poate, nu le știai, despre cireșele de mai!

de Eugen Cismasu in Actualitate

Dacă tot mai stai în casă, cum te-a sfătuit guvernul, și nu ai apucat să iei contact prea strâns cu strada în această perioadă, cercetătorii Academiei Cațavencu îți prezintă în cele ce urmează un scurt ghid de orientare și familiarizare cu realitățile lunile mai, astfel încât să nu pici de prost în caz că te decizi, până la urmă, să îți duci copiii la piață, ca la muzeu, pentru a le arăta cât costă chilu’ de cireșe.

1. Cireșele de mai sunt atât de prețioase încât cele mai multe stocuri se tranzacționează nu în en-gross-urile de fructe și legume ci la casele de licitații.

2. De la 1 Mai, din pricina interesului public pentru astfel de valori, cireșele de mai pot fi gajate și la Amanet, însă doar pentru împrumuturi de 25 de ore.

3. Alături de euro, liră, franc și dolar, băncile comerciale afișează în această lună și cursul de schimb pentru cireașa românească.

4. Ultima aroganță a lui Ion Țiriac: și-a expus în muzeul personal cu vehicule de lux și o liză încărcată cu lădițe de cireșe.

5. Cine ține morțiș să fie mereu la curent cu bursele și cotațiile din domeniul financiar intră zilnic pe cursul BNR, să vădă cât mai costă gramul de cireșe.

6. Conturile de pițipoance de pe rețelele de socializare nu mai afișează note de plată din Loft, BOA sau Beluga, ci bonuri fiscale care atestă achiziția unui întreg kilogram de cireșe.

7. Dulceața din cireșe de mai nu se mai vinde de gospodine, prin piețe, ci se găsește doar prin Bijuterii și prin magazinele de valori, sub formă de lingouri.

8. Mai e singura lună din calendar în care, la orice cofetărie, cireașa de pe tort costă mai mult decât tortul.

9. Dornică să-și recupereze prejudiciul provocat de măsurile anti-coronavirus, Patriarhia vinde cireșe în magazinele de produse bisericești. La o sută de grame cumpărate primești cadou o icoană plus două cruciulițe pentru parbriz.

10. Singura întrebare la care nu îți pot răspunde medicii gastroenterologi este ”ce se-ntâmplă dacă mănânc singur un kilogram de cireșe?”. Pentru că nu au avut niciodată un pacient atât de bogat pe care să îl studieze...

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate