Ce votăm la toamnă – iarnă? Familia tradițională!

de Academia Cațavencu in Politic

După ce premierul Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale din acest an ar putea avea loc cel mai probabil prin octombrie, probabil pentru a lăsa loc la începutul iernii și pentru alegerile parlamentare, partidele au dat drumul, înainte de a relua campania electorală, unor studii de piață, menite a reevalua în plină pandemie portretul candidatului ideal.

Am aflat, în aceste condiții, că onor candidații care respectă valorile strămoșești ale familiei mioritice rămân în topul eligibilității la români, fapt pentru care am apelat la sociologii Academiei Cațavencu pentru a creiona și tipologiile existențiale ale familiile tradiționale din România. Iată și rezultatele:

1. Familia tradițională de la țară. Soțul poate fi de mai multe feluri: plecat la muncă în străinătate sau plecat la cârciumă. O trăsătură specifică a soțului de la țară e că-și bate nevasta după cum dictează datina strămoșească: bate-o fără pricină că știe ea de ce! Soția de la țară se comportă și ea în mai multe feluri: se culcă cu soțul și vecinul când bărbatul ei e plecat la cârciumă și cu tot satul când soțul e plecat la muncă în străinătate. De asemenea, nevasta este foarte evlavioasă - și-o trage ea cu tot satul, inclusiv cu popa, dar spune, de fiecare dată, ”Doamne iartă-mă!”.

2. Familia tradițională de la Vaslui. E foarte asemănătoare cu familia de la țară, dar cu unele mici excepții. Astfel pentru bărbatul din Vaslui conceptul de familie este mult mai extins: pe lângă nevastă el iubește la fel de des și vecinele de peste 70 de ani, soacra, verișoara, nepoata. În timp ce soțul ei este ocupat cu celelalte femei din sat, soția pleacă în mod tradițional în Italia unde, dacă e tânără se prostituează, iar dacă e trecută de 50 de ani spală babe la cur. Copiii din Vaslui bat cele mai multe recorduri mondiale: cea mai mare alcoolemie, cea mai lungă comă alcoolică, cea mai bună verișoară.

3. Familia tradițională de cocalari. Membrii cuplului au alte denumiri. El este Bombardier, iar ea este Printzesă. Soțul n-a muncit și nu muncește niciodată. El se descurcă. Soția e casnică, stă afară în fața blocului și sparge semințe, se duce în club să-și facă selfie-uri în veceu și-și cumpără haine de firmă din ”Dragonul Roșu”. Familia de cocalari crede cu tărie în Dumnezeu, în bani, în sărăkie și în șmecherie, nu neapărat în ordinea asta.

4. Familia tradițională de romulani. O familie de obicei foarte tânără, închegată încă de dinainte să se nască mirii. Familia tradițională de romulani e monarhistă și respectă cu sfințenie cuvântul Domnului: ”Creșteți și vă înmulțiți”, din nou nu neapărat în ordinea asta. De cele mai multe ori, romulanii trăiesc din mila Domnului. Domnul din Anglia, domnul din Spania, domnul din Italia, domnul din Franța și alți domni.

5. Familia tradițională de corporatiști. Soții corporatiști petrec foarte mult timp împreună. Dacă lucrează la aceeași companie. Dacă nu au norocul ăsta, se întâlnesc totuși la fel de des. Pe Whats App. Ei nu ratează niciun moment important din viața copilului lor: când zice prima oară ”mamă” bonei din Filipine, când face primii pași filmați cu smartphone-ul de guvernantă sau când află de pe Facebook că ”ăla micu” tocmai și-a sărbătorit majoratul.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate