Când să apelezi un instalator şi unde îl poţi găsi pe cel mai bun?

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale

Ştim că pare foarte comun să consideri că nu vei avea niciodată nevoie de un instalator. Chiar dacă eşti obişnuit să faci reparații la domiciliu, poate fi necesar să apelezi din când în când la un profesionist pentru situații de urgență sanitare. Atunci când cauţi un instalator local, aşa cum este de exemplu un instalator Bucuresti, tot ce trebuie să faci este să intri pe Mesterilocali şi vei găsi cu siguranţă acolo un specialist care să fie disponibil. Sunt mai multe motive pentru care ai putea avea nevoie de un instalator, vom enumera cateva probleme frecvente unde vei avea cu siguranta nevoie de un specialist.

Fără apă fierbinte

Aceasta este o problemă destul de comună cu instalaţiile însă atunci când apa caldă nu merge vei vrea cu siguranţă să afli de ce. Dacă rezervorul este electric, ar putea fi un element de încălzire defectuos, un întrerupător declanșat sau o siguranță arsă, un termostat defect sau un întrerupător defect. La încălzitoarele pe gaz, arzătoarele cu termocuplu și aprinderile se pot defecta. Indiferent de zona în care locuieşti, fie ca ai nevoie de un instalator in Bucuresti sau un instalator Brasov, este foarte uşor să găseşti un profesionist local utilizând Mesteri Locali.

Nimănui nu-i place să rămână fără apă fierbinte mult timp. În trecut oamenii încălzeau apa pe aragaz însă aceasta nu mai este în prezent o practică comună. Apelează un instalator pentru a remedia problema – cu siguranţă va avea experiență cu astfel de manifestări ale instalaţiei şi îţi poate spune dacă ai nevoie de un încălzitor nou sau dacă cel existent poate fi reparat. În cazul în care încălzitorul trebuie înlocuit, instalatorul te poate ajuta cu cel nou, îl poate conecta, se va asigura că funcționează corect și îl poate elimina pe cel vechi.

Presiune scăzută a apei în toată casa

Mai mulți factori pot provoca această problemă: obstrucții (rugină sau resturi) în liniile de apă, care pot începe de la contor și se pot deplasa până la aeratoarele robinetului; presiunea scăzută a apei din sursa de alimentare a orașului sau a unei fântâni; sau chiar un design slab al liniei de aprovizionare. Un instalator bun știe să analizeze problema şi va găsi cele mai comune soluţii la ea. Ţine cont că atunci când nu ai o bună presiune la apă anumite instalaţii pot să nu funcţioneze corect, în această categorie intrând şi cele de încălzire în pardoseală.

Înfundarea canalizării

 Dacă ai încercat toate trucurile pe care le cunoşti pentru a încerca să desfunzi canalizarea şi totuși aceasta se înfundă constant, probabil că ai un dop persistent pe ţeavă  care se termină la canalizarea principală. (Rădăcinile copacilor sunt adesea cauza.) În loc să închiriezi una dintre mașinile mari pentru desfundat canalizarea, care îţi pot deteriora canalizarea, apelează la un instalator sau un serviciu de curățare a canalelor. Acest instalatori specializaţi ştiu de fiecare dată ce trebuie să facă şi cum să facă pentru a remedia problema.

Țevi înghețate

Dacă o țeavă este îngheață, opreşte apa şi deschide o chiuvetă din apropiere înainte de a încerca să o dezgheţi. Verifică cu atenție dacă țeava s-a strâmbat sau a crăpat deja. Dacă ţeava pare afectată, este posibil să ai nevoie de un instalator. Dacă nu, uscătoarele de păr și pistoalele cu căldură sunt cele mai sigure modalități de a dezgheța o conductă. Dacă trebuie să foloseşti o lampă cu propan, fă acest lucru cu mare atenție - lemnul vechi și uscat (care înconjoară de obicei țevile) ia foc ușor. Chiar dacă conducta nu este spartă sau crăpată, este posibil să ai încă nevoie de un instalator - unii instalatori înlocuiesc pur și simplu o secțiune de conductă înghețată, mai degrabă decât să o dezghețe.

Dacă ai o urgență sanitară, atât tu cât şi ceilalţi membrii ai familiei trebuie să cunoşti locul valvei principale de închidere a apei.

Deteriorările extinse ale conductei de apă (de obicei cauzate de îngheț) sunt destul de frecvent întâlnite. Repararea problemei poate să ia destul de mult timp. Este mai bine să plăteşti un instalator, astfel încât să poți câștiga bani în timp ce îţi desfăşori activitatea.

Asadar pentru orice problema cu care te confrunti, Mesteri Locali te ajuta sa gasesti usor un instalator, fiind o platformă care ajută la crearea relaţiilor dintre meseriasi şi clienţii lor, facilitându-le acestora modul de prezentare şi ajutându-i să se promoveze în mod corect, astfel încât să fie mai uşor accesibili online pentru toţi clienţii.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate