Cum se anunță Black Friday anul acesta?

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale
Cum se anunță Black Friday anul acesta?

Black Friday, un fenomen al reducerilor și promoțiilor împrumutat din Statele Unite ale Americii, începe să ia din ce în ce mai multă amploare și în România.

Anul 2020 se anunță un an plin de reduceri, oferte si chiar mai multe magazine online. Nu stim insa, daca oamenii asteapta si anul acesta Black Friday, la fel ca in alti ani si, bineinteles, ci aceeasi disponibilitate de a cheltui.

Mr. Finance a întocmit o listă cu cele mai atractive oferte de Black Friday din 2020, pentru cele mai căutate categorii de produse în rândul consumatorilor, cat si cele mai populare produse ale magazinelor cunoscute.

Cum se preconizează a fi reducerile din 2020?

Marile magazine au anunțat deja reduceri mari pentru o gamă largă de produse, inca din octombrie. Am putea spune de fapt ca, inca din vara, preturile sunt in scadere. Acesta a fost trendul mentinut in pandemie, tocmai pentru ca puterea de cumparare a scazut vertiginos. In perioada pendmiei, oamenii au cumparat in procent de 52% alimente, 13% achizitii pentru casa, lasand pe ultimele locuri micile rasfaturi sau cumparaturi impulsive.

Recomandat este ca cei care doresc să se bucure de cele mai bune promoții să fie foarte atenți, cumpatati si chibzuiti.

Cât despre magazinele fizice, multe dintre acestea au fost puternic afectate, atat cele de fashion, dar si cele alimentare.

Ce calități caută românii la produsele pe care le cumpără de Black Friday?

Dacă în anii anteriori consumatorii au cumpărat foarte mult de Black Friday, uneori chiar ignorând aspecte importante legate de produsele în care au investit, în 2020 lucrurile vor sta cu siguranta altfel.

Românii caută calitate, dar și dispozitive care au o perioadă de garanție mult mai mare. Aceste două elemente vor fi puse pe primul loc, în detrimentul prețurilor foarte mici. Mai exact, consumatorii au înțeles că este bine să fie cumpătați și să se îndrepte către ofertele avantajoase din toate punctele de vedere. Asistam acum la o reeducare a comportamentului de cumparare si la constientizare in masa.

Care sunt produsele care vor fi scoase în evidență de Black Friday în 2020?

Printre produsele care vor fi puse la vânzare în 2020 de Black Friday se numără negresit achizitiile pentru casa, imbunatatiri si modernizari ale locuintelor, cat si adaptarea acestora la telemunca. Practic, românii vor cauta produse care să le ușureze munca și traiul pe termen lung și care să le ofere plusul de confort de care au nevoie. Vor cauta durabilitate si produse, chiar si fashion sau cosmetic, cat mai economice. Piesele vestimentare, încălțămintea, dar și produsele cosmetice se află într-un trend descendent în topul căutărilor consumatorilor, în contextul în care inclusiv numărul magazinelor de profil înscrise pe lista Black Friday este mult mai mare decât în anii trecuți.

Care este motivul pentru care vânzările cresc de la an la an?

Specialiștii de la Mr. Finance susțin că vânzările de Black Friday din România cresc în mod considerabil de la an la an întrucât puterea de cumpărare crește, iar consumatorii își modifică foarte mult așteptările în ceea ce privește stilul de viață. Mai mult, utilizarea mediului virtual este un alt factor care duce la creșterea vânzărilor, pentru că atunci când consumatorii au la dispoziție o metodă foarte ușoară prin care își pot achiziționa produsele preferate, sunt mult mai tentanți să investească mai mult.

Economii din timp

In ceea ce priveste prognoza cheltuielilor pentru Black Friday 2020, spre deosebire de anii trecuti, romanii sunt reticenti si precauti. In perioada pandemiei, in urma unui sondaj, 66% dintre respondenti declara ca vor cheltui mai putin decat anul trecut, 26% la fel ca anul trecut, si 8% mai mult decat anul trecut. In contextul diminuarii veniturilor si al instabilitatii economice, aceste valori sunt usor de inteles.

Mr. Finance le recomandă tuturor consumatorilor să fie precauți, să nu se lase atrași în capcana cumpărăturilor fără rost și să pună pe primul plan nevoile reale pe care le au. Acesta este modul în care românii se pot bucura cu adevărat de reduceri, indiferent dacă aleg să meargă în magazinele fizice sau cumpără din mediul online.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate