Țevi circulare vs țevi rectangulare: care sunt diferențele?

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale

Pe piață se găsesc atât țevi circulare, cât și rectangulare. Acestea pot fi cumpărate și din magazinele fizice, însă din ce în ce mai multe persoane preferă să comande online țeavă rectangulară și circulară pentru a face economie de timp. Înainte de a achiziționa, însă, produse de acest fel este bine să cunoști care sunt diferențele dintre ele. Astfel, vei ști care sunt țevile potrivite nevoilor tale. În continuare, îți prezentăm principalele deosebiri dintre țevile circulare și cele rectangulare.

Forma țevii

Desigur, cea mai vizibilă diferența dintre cele două tipuri de țevi este formă acestora, țeava rotundă având o formă circulară, iar cea rectangulară putând fi pătrată sau dreptunghiulară. Acestea sunt disponibile în diferite diametre și lungimi.

Întrebuințările țevii

Țeava rotundă este utilizată în lucrări civile, comerciale și industriale, dar și în industria auto, mai exact la construcția de mașini. Alte exemple de întrebuințări ale țevilor rotunde:

Țeava rectangulară se folosește în construcții civile, comerciale și industriale, la realizarea structurilor de susținere atât în exteriorul, cât și în interiorul clădirilor. Câteva exemple de întrebuințări ale acestor țevi:

Greutatea țevii și ușurința cu care poate fi îndoită

Țeava rotundă este în general mai ușoară decât cea rectangulară. De asemenea, țevile rotunde au o rezistență mai ridicată la indoire și răsucire în comparație cu modelele rectangulare.

De ce țevile pentru construcții sunt realizate din oțel inoxidabil?

De regulă, țevile pentru construcții sunt fabricate din oțel inoxidabil, un material versatil folosit pentru tot felul de aplicații structurale. Utilizate în numeroase sectoare industriale, comerciale și civile, țevile din oțel inoxidabil pot avea diferite mărimi și modele, în funcție de cerințele lucrării. Oțelul inoxidabil este un material cunoscut pentru rezistența sa, proprietățile împotriva coroziunii și ușurința cu care se întreține. 

Cum alegi țevile pentru construcții?

Deoarece țevile pentru construcții sunt folosite în principal în scopuri structurale, trebuie să acorzi mare atenție la dimensiunea lor. Când ai nevoie de țevi pentru construcții, este recomandat sa știi care este diametrul exterior și grosimea pereților acestora. Diametrul interior nu este atât de relevant: în ciuda faptului că acesta devine tot mai mic pe măsură ce grosimea pereților țevii crește, acest lucru nu are un impact asupra utilizării țevii.

Principalele diferențe între țeava rectangulară și cea rotundă sunt forma, intrebuințările, greutatea, dar și ușurința cu care se pot îndoi. Cele mai multe modele de țeavă pentru construcții sunt fabricate din oțel inoxidabil, iar pentru a alege produsul potrivit este important să fii foarte atent la dimensiuni.

 

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate