Arsenie Boca face minuni și pe internet!

de Academia Cațavencu in Social

Un magazin online din China a scos la vânzare ceea ce ei numesc “cadouri religioase decorate cu cu chipul Părintelui Arsenie Boca”. Iconițele vin costa aproximativ 2 euro și sunt expediate gratuit în România celor care cumpără cel puțin șase bucăți.

Compania Flegming a apărut în anul 2003 și s-a specializat pe crearea de icoane. Cei 50 de angajați au învățat să picteze icoane bizantine, rusești, ortodoxe sau grecești. Materialele folosite sunt argintul, aurul, bronzul și aluminiul. Chinezii se laudă că totul e făcut de mână și că multe dintre produse sunt fie sculptate sau pictate, fie decolorate sau învechite prin tehnici speciale.

Am fost bucuroşi să aflăm că Chen Jinyan, proprietarul afacerii, este un investitor vechi în România, ţară în care face comerţ cu geamantanul şi containerul încă din anii '90:

Academia Cațavencu: Salut, Chen, cum merge vânzarea lui Arsenie?

Chen: Ţalut, vânţare mergi poarte bine, am tot mai mult ţereri pe internet. Arţenie faţe adevarat minune la biţniţ!

AC: Cum ţi-a venit ideea? Studiezi mult mediul de business din România?

Chen: Ţigur ca da, eu vin Romenia o dat pe luna, am acolo mai mult magaţin cu produţ de la China. Nu ţpun ca nu mergi bine ţi alea, da afaţeri cu Arţenie facut la mine dat lovitura!

AC: Cine sunt cumpărătorii?

Chen: Toţi clienţi eşti romeni. Nu cumpar nimeni ţub douaţeci bucaţi, deţi eu ofer free shipping la toţi preten de la Romenia.

AC: Douăzeci?! Ce levitaţia lui Arsenie să faci cu douăzeci de icoane? Cum ştii şi tu, nu sunt chiar icoane, că Arsenie nu-i încă sfânt cu voie de la Patriarhie.

Chen: Eu cred romeni faţe şi ei biţniţ cu Arţenie poarte frumoţ. Iei douaţeci, treiţeci şi chiar mai mult şi vinzi la preten şi la piaţa, cu adaoţ comerţial. Pai eu ţa va ţpun cum ţe faţe la Romenia?!

AC: Ai dreptate, a fost o întrebare aiurea. Dar de ce nu aduci aici icoanele angro, să le vinzi fără transport peste mări şi ţări, şi ăla gratuit?

Chen: Cum de ţe?! Voi în ţe ţara traiţi?? N-aţi vazut ţe faţi ANAF la voi, ca pana si Teodorovici a aţuns ţa plânga de fiţcalitate? Pluţ ca romen plaţe cumpere produţ import, ţa faleaţca cu el. Şi eu mir mult cum domnu Daniel de la biţerica voţtru n-a miroţit înca potenţial la afaţere. Trebuia de mult ţvinţit Arţenie, ţa aduca bani cacalau la caţierie!

AC: Da, ne-am mirat şi noi că durează atâta, dar sunt informaţii că se lucrează la caz. Poate nu ştii cum e, trebuie să se certifice vreo trei minuni făcute de Arsenie.

Chen: Numa trei?! Pai eu ţiteţc aproape fiecare zi deţpre minuni Arţenie la ziar Romenia!

AC: Lasă...că în presă citeşti şi mai multe despre minunile financiare ale PF Daniel! Trebuie minuni cu martori, şi unde-i mai găseşti martorii unuia decedat în 1989?

Chen: Eeeee…da martori la ţelalalt deţedat în '89 cum gaţeşti atâţia la voi? Unii care lacrimeaza dupa el, alţi care faţe afaţeri mult şi proţper dupa el! Daca vreţi, faţem noi chinezii şi pe martori lui Arţenie, ieftin şi tot online!

AC: N-o să fie nevoie, o rezolvă cumva Pefeul şi pe asta. Care-s planurile afacerii cu Arsenie, rămâi doar la iconiţe?

Chen: Nuuuu…dupa ţe fac capital, trec la gaţeturi Made in China: lampi birou cu abaţur Arţenie ţi lumina ţvânta incorporata, ţucarii pentru la copii cu tot felul de Arţenii, breloci, bricheturi, picţuri…ma rog…tot ţe are nevoi omul la goţpodaria. Chiar ţunt deţchis la idei, ofer comiţion ţtimulant, cum ţpune la voi!

AC: OK, ce zici de un Arsenie care să leviteze pe principiul globului ăla pământesc care pluteşte în aer?

Chen: Ecţelent, ţunteţi ţei mai tari, ţineţi tot aşa! Când vin la Romenia punem baze la colaborare ţi dau la voi cota parte! Da fara acte, da? Nu cotiţez eu bani la Iohannis, nu aţi vazut ţe faţa de aliat japonez are? Va ţun eu, pa!

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate