Cu bastonul electric prin București

de Eugen Cismasu in Social

Mega preocupat de spinoasa agendă a agentului termic 2021, primarul extrem de general Nicușor Dan pare a fi scăpat din vedere una dintre problemele eterne ale Bucureștiului, orașul ăla în care, prin anumite zone, fără un baston electric la purtător chiar nu mai poți merge pe jos sau cu bicicleta: maidanezii

Cu toată înțelegerea și toleranța mea pentru ideologia progresistă și platforma tolerantă a lui Nicușor, cred că trebuie să scăpăm de câini, nu-mi pasă prin ce metodă. Nu putem să ne așteptăm ca toți oamenii care merg pe stradă să se înțeleagă cu câinii. Iar omul trebuie să aibă prioritate în fața câinelui. Măcar și pentru faptul că doar omul plătește taxe pentru întreținerea orașului. În plus, câinii sunt animale domesticite, ei trebuie să aibă stăpân, altfel se sălbăticesc la loc. Deja nu mai avem doar câini pe străzi, a început să apară o specie nouă, dubioasă, de lupi de oraș. Problema este una urgentă, zilnic sunt atacați oameni. Eu, un om fără simpatie față de animale, votez să le eutanasiem, este cea mai simplă și mai eficientă soluție. Știu, iubitorii de animale susțin că nu e vina câinelui că a ajuns așa și nu e etic să-l omorâm. Într-adevăr, nu este vina câinilor, este vina iubitorilor de animale.

Eu nu le iubesc, când văd un câine îl ocolesc. Un clip cu o pisică pe YouTube mi-e la fel de indiferent ca un clip cu Anna Lesko la Măruță. Nu mă simt un om fără suflet. Doar animalele îmi sunt indiferente. Pe mine mă mișcă luna și cerul senin noaptea, în rest, tot ce e mic și pufos mi se pare urât și păros. Deci, vina mea și a oamenilor ca mine nu are cum să fie, dacă toți oamenii ar fi ca mine, toate animalele ar fi încă în pădure. Voi le-ați mângâiat, v-ați împrietenit cu ele, le-ați luat în casă și acum s-a ajuns aici. Asumați-vă vina și rezolvați problema, pentru că este problema voastră.

Aș pune la bătaie și un plan pentru iubitorii ăștia de maidanezi extrem de vocali pe Facebook. În fiecare zi racolăm o sută de câini de pe stradă, iar a doua zi la 12 programăm eutanasierea lor. Fiecare Feisbucist iubitor de animale care se simte răspunzător poate veni la țarc, stabilim o rată lunară de cheltuieli pentru îngrijirea animalului. El o plătește lună de lună, iar câinele este îngrijit acolo. Nu are voie să-l adopte, să apăra cumva riscul că-l abandonează iar. Dacă vrea un câine, găsește oricând unul care e deja pe stradă, nu ai nevoie de operațiunea primăriei pentru asta. Tot ca garanție că este hotărât să achite îngrijirea câinelui, la început trebuie să achite și costul de racolare de pe stradă plus cel al eutanasierii lui. Dacă va înceta plata ratelor, câinele va fi eutanasiat, iar dacă patrupedul moare pe cale naturală, iubitorul de animale își primește garanția înapoi. Ce ziceți? Vă băgați?

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate