Proiect de eliminare a birocrației și scandalurilor din fotbalul românesc: O singură ligă (adică și pentru CSA Steaua) și nimeni nu retrogradează (nici Dinamo)

de Laurenţiu Muşoiu in Sport
Proiect de eliminare a birocrației și scandalurilor din fotbalul românesc: O singură ligă (adică și pentru CSA Steaua) și nimeni nu retrogradează (nici Dinamo)

Într-o ședință reunită, Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au decis ca țara noastră să aibă un singur eșalon fotbalistic.

Decizia FRF și LPF elimină birocrația din fotbalul românesc, nemaifiind nevoie de consilii și voturi, an de an, pentru creșterea numărului de formații din Liga I, pentru ca Fotbal Club Dinamo București să nu retrogradeze.

De asemenea, nu va mai fi nevoie de nenumăratele derogări și reorganizări din eșaloanele fotbalistice inferioare, pentru ca Rapid București și Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București să poată evolua în primul eșalon fotbalistic al României.

Sub noul format, nu va mai retrograda nimeni, iar toate partidele din Liga Națională se vor disputa la țară, pe terenurile lanurilor de porumb, având în vedere că nici Agricultura nu oferă rezultate.

Măsura de a nu mai consuma curentul electric pentru aprinderea nocturnelor de pe marile arene vine după ce s-a constat că, atât în pandemie, cât și înainte de apariția acesteia, suporterii români nu veneau la stadion, preferând să urmărească partidele în cârciumă.

Prin urmare, în loc de arene cu multe locuri, acoperiș și arhitectură spectaculoasă, România va reveni la grătarele de lângă terenul de joc.

Conform noului regulament, ce ar urma să fie implementat, nicio echipă nu va retrograda sau promova – pentru a se elimina orice controverse – și, în fiecare sezon competițional, pentru titlu se vor lupta CS Universitatea Craiova și Fotbal Club FCSB, iar campioană va fi declarată CFR 1907 Cluj-Napoca.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate