Resetgov.exe : de la Cotro neamț la Victor LOgv

de Vlad Chelu in Actualitate

Se pare că, Klaus Werner Iohannis a dat un simplu refresh soft-ului de la Victoriei.

Executabilul executiv s-a desfășurat și de data asta în aceeași formulă, ca o echipă comunală de fotbal.  Căci ar trebui să ne  alegem din nou cu aceleași personaje purtând toga guvernamentală.

De la Bâlci acțiunea s-a mutat, în ultimii ani,  la Palatul Victoriei, spre amuzamentul publicului. Guvernele se plimbă pe holurile palatului precum vodă prin lobodă : pesedei, penelei, și iară penelei. La fel probabil că s-au mișcat și secretarele, amantele și copiii de suflet ai demnitarilor guvernamentali, în funcție de cum înflorește câmpul în bătaia vântului. Nimeni va știi ce se întâmplă acolo, în spatele ușilor sale groase dar  și ale lor gărzi pompoase.

Se pare totuși, că executivul lui LOgv pe limba europeană, prescurtarea de la Ludovic Orban,,government” (guvern), a cam prins rădăcini puternice în scaunele confortabile din jurul birourilor de nuc și nu se lasă smuls nici neam de acolo (sâc Dăncilă!). Moțiunea de cenzură a fost, a trecut și a rămas uitată. Totuși, dinspre vară încoace vin fuguța nuanțele și aromele de „maidanăreală (n.r. campanie) electorală”,  care au început deja să se resimtă în nările lungi și largi ale politicienilor dă’ Europa.

A început deci, să se tot vorbească despre anticipate, anticipate și iar anticipate!  Iar politicienilor li s-au aprins din nou călcâiele după ciolane mai unsuroase.

Îi vezi și pe tinereii ăștia mai mici, usereii-plusierei care se pregătesc deja, fac planuri, ca niște mici pionieri, pentru ceea ce vor să fie prima lor atingere cu degetul în marea vistierie... și speră astfel, că vor ajunge să prindă un loc cald la gura șemineului din Victoria.

Guvernele care în ultima perioadă s-au înșiruit ca la balamuc au fost care mai de care . Dacă executivul anterior condus de Dăncilă a fost aprig criticat pentru că ar fi fost caracterizat prin analfabetism, acum ne-am ales cu o formulă altfel, fiind vorba doar de niște intelectuali de operetă, incapabili să se dedice complet activităților ministeriale. Unii și-au urmat chiar în paralel „pasiunile profesionale”! Oricum ai da-o tot belită e!

Ultima știre, cum că să ne alegem iar cu Orban II relevă creativitatea politrucilor. Nu au fost capabili să schimbe nici măcar un nume din vechea echipă. Este ceva în genul „regele a murit, trăiască regele!”, și persistăm astfel în absurd, degringoladă și hăhăială.

Dacă un guvern nu mai are susținerea legislativului, manifestată de altfel printr-un act concret, adică  moțiunea, la ce te-ai mai putea gândi?

Să schimbi vechiul guvern cu același? Da, practic același, nici măcar un personaj nou!

Curios ....Oare în cabinetele miniștrilor s-a schimbat ceva? On decor nou, un bec nou sau o veioză rară? Dacă tot vorbim de o schimbare de guvern, păi să fie una completă. Cu aceiași oameni, dar una completă de la șezut până la luminat!

Gata, sunt sigur! Soft-ul resetgov.exe este virusat! Nu mai funcționează algoritmul necesar înțelegerii termenului unei succesiuni, a unei schimbări de guvern. Realizezi practic că pentru oamenii ăștia nu contează nici rațiunea, nici bunul-simț și nici măcar observația empirică. Imposibil de crezut că un om matur nu poate realiza că ceea ce presupune o schimbare, este… o schimbare, să vii cu ceva nou care să înlocuiască o formulă care a eșuat.

Și așa rămânem noi și ei în continuare  un  Cotro neamț  și un Victo LOgv.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate