Simona Halep: ”Dac-aș fi avut și eu un antrenor ca Gigi Becali, acum eram numărul 1 mondial!”

de Academia Caţavencu in Sport
Simona Halep: ”Dac-aș fi avut și eu un antrenor ca Gigi Becali, acum eram numărul 1 mondial!”

Prin 2014, parcă, Simona Halep a fost cea mai populară sportivă din România și a încasat o mulțime de bani din reclame. Anul trecut și anul acesta insuccesele pe bandă rulantă suferite i-au făcut pe mulți dintre fanii ei de ocazie să nu-i mai dea ”Like” pe Facebook și să revină la sportul lor favorit, păcănelele. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu Simona, de-a ajuns să piardă non-stop, chiar și la jucătoare de care n-au auzit decât mămicile și tăticii lor. Am fi vrut să ne spună ea ce o deranjează, dar ne-am gândit să nu intrăm în cine știe ce detalii delicate, iar îndrăgita noastră jucătoare de tenis să cadă din cauza asta în depresie, în ciuda psihicului ei de fier. Așa că doar ne-am imaginat ce ar fi putut să ne răspundă, dacă am fi avut curajul să o întrebăm.

Bună ziua, Simona, ce mai faci?

Bună pe naiba. Asta numești tu zi bună? Mă antrenez de la 9 dimineața, acum e 12 și încă n-am reușit să dau o minge măcar în terenul advers. Nu știu ce-are fileul ăsta, parcă-i mai înalt ca de obicei. Cred că o să schimb antrenorul...

Bine, dar ce legătură are antrenorul cu fileul? Nu mai bine schimbi fileul?

N-are nicio legătură, normal, dar ce-ai vrea să zic? Doar nu vrei să dau vina pe mine și să-mi scadă self-esteem-ul. N-am avut parte de un antrenor cum trebuie, asta-i marea problemă! Toate netalentatele au noroc de antrenori buni, numai eu nu! Ei, dacă jucam și eu la Steaua și-l aveam antrenor pe nea Gigi Becali, alta era situația. Acum eram numărul unu mondial!

Simona, trebuie să ai grijă cu respectul de sine, e o calitate de bază la un jucător de tenis, dar totuși, să dai mereu vina pe antrenor  nu cred că e o soluție...

Păi nu dau mereu vina pe antrenor. Uneori mai dau și pe alții. Uite, de pildă, pe spectatori. Nu știu de câte ori n-am pierdut meciuri importante din cauza lor. La Wimbledon pierd mereu fiindcă mă enervează cucoanele alea englezoaice, cu pălăriile lor caraghioase. Cum să te mai concentrezi când vezi în tribună câte-o matracucă din asta cu un păun întreg în cap? E imposibil. La fel, la Rolland Garos, când se apucă prețioasele alea să dea ochii peste cap și să exclame  o-la-la, când dă Șarapova câte-un as, simt că înnebunesc. Normal că pierd, cum să  joci în asemenea condiții?

Știu, și pe Ilie Năstase îl deranjau, uneori, spectatorii...

Te rog, nu mă compara cu Ilie Năstase. Tu ai văzut ce distrusă are ăla și ce gagic mișto am eu?

Ok, ok, să revenim: ce te mai deranjează? De ce ai pierdut în ultimul an atâtea meciuri?

Arbitrii. Arbitrii mă deranjează foarte mult. Ar putea să mai închidă și ei un ochi când dau afară. Poate că am și eu o problemă, poate că sunt într-una dintre zilele mele delicate, poate am visat urât azi-noapte, poate m-am certat cu iubi... Dar ei nu fac altceva să strige ”Out!”, iar și iar. Cum să câștigi așa, zi și tu?!  La fel, mă deranjează și terenurile. Pe zgură nu-mi place, că mă murdăresc, iar pe iarbă mai bine nu câștig. Eu sunt fată cuminte, n-am fumat în viața mea, ce, vrei să spună lumea despre mine ”Uite-o și pe Halep, dacă nu era pe iarbă, nu câștiga”?

Dar de ce nu încerci să țipi și tu, ca Șarapova, când lovești mingea?

Hai, dragă, cum să țip? Am și eu o educație, o prestanță, sunt machidoancă, tu crezi că la noi, la machidoni femeile țipă așa, în public, să le audă o mie de spectatori? În  România, femeile nu țipă nici măcar când le bate bărbatul, din decență!

Crezi că mai ai resurse să câștigi vreun turneu anul ăsta?

Normal că am! Dacă ies Șarapova și cehoaicele în primul tur, iar Serena Williams își rupe rotula în baie, pot să ajung lejer în vârf!

Deocamdată, ai anunțat că ai luat o pauză de tenis. Simțeai nevoia unui respiro, nu te mai ajută serviciul?

Nu neapărat, dar am văzut de la greci că poți s-o duci boierește și chiar dacă n-ai niciun fel de serviciu!

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate