Fă-ne, Doamne, americani, proști dar cu noroc la bani!

de Eugen Cismasu in Actualitate

Majoritatea românilor, adică bugetarii, specia aia care merge în fiecare zi la serviciu numărând zilele care mai sunt de parcurs până la următoarea indexare salarială, a început anul cu o paralizie funcțională, aflând că sunt vizați de o înghețare a soldelor în viitoarul apropiat. Deși, în ansamblu, la veniturile pe care le au acum bugetarii, treaba asta cu înghețarea n-ar însemna mai nimic, românașii au început să se vaite pe toate canalele.

Asta pentru că victimizarea și văicăreala sunt parte a zestrei noastre naționale de la Miorița predată peste generații, iar noi, de la înălțimea inteligenței noastre ancestrale de primordiali locuitori ai Grădinii Maicii Domnului, nu ne-am gândit că, uneori, chiar dacă nu ești prost, să faci pe prostul ar putea deveni extrem de benefic pentru bugetul personal.

Să luăm doar câteva exemple de la prietenii noștri americani, adică de la poporul ăla care, chiar dacă nu îl duce mintea, îl duce capul capul să facă rost de bani apelând la tertipuri care pe noi, oameni cu bun simț, ne-ar face să roșim și să ne-ascundem sub canapele.

Așadar:

- Un american, amărât săracul că nu are succes la femei, a dat în judecată producătorul de bere Budwieser. Că a văzut el nene, că în reclamele ăstora, toți bărbații care beau bere șmecheră erau înconjurați de femei. Curgeau femeile pe ei ca berea cu spumă. Și omul a făcut spume că deh…n-au picat femeile la el ca muștele la oțet și a dat în judecată compania pentru reclamă mincinoasă. Pe bune? Adică pe bune? IQ – praștie. De la mama natură. Nu de la bere. Dar bani... cât cuprinde.

- Cică un American, Jesse Dimmick era criminal și spărgător de case. Și cum kilărise el un om și era urmărit de poliție, a intrat în casa unora și le-a zis că îi plătește să îl ascundă. Toate bune și frumoase, mă rog… cât se poate în situația asta, până când ăștia și-au încălcat promisiunea și l-au dat pe mâna poliției. Și după asta l-au dat în judecată pentru violare de domiciliu. Supărat nevoie mare, nenea kilăr a contracarat cu alt proces, dându-i în judecată pe ăștia mici pentru încălcarea promisiunii de ascundere. Încă râd cu lacrimi. El, însă, numără banii.

- O americancă a dat în judecată McDonalds pentru suma modică de 2.7 milioane de dolari pentru că… au făcut ăștia cafeaua prea fierbinte. Dar tăntica nu s-a fript la limbuță cum ne frigem toți și scoatem cuvinte frumoase după aia. Nu, tăntica ținea paharul cu cafea între piciorușe în timp ce numai ea știe ce făcea și s-a prins că arde doar atunci când a început să ardă. Păi cum măi pisi? Să ții tu paharul fierbinte douaj’ de minute între craci și de abia după aia să te prinzi? În fine, prosta-i proastă, dar arsura e pe bani...

- 3 americani au dat în judecată Red Bull, tot pe motiv de reclamă mincinoasă. Păi cum își permit ei măi să spună că “Red Bull îți dă aripi”. Cei 3 purceluși, ăștia de care vă spuneam, au încercat să sară, dracu știe de unde și, cu toate că băuseră niște doze înainte, au constatat că… nu au aripi! Băi, așa ceva, mințiți poporul cu televizorul! Rușine, rușine, rușine! P.S. După ce s-a pus la mintea cretinilor, Red Bull a acceptat să ofere doze gratis sau 10 dolari, americanilor care au cumpărat energizantul lor în anul cu pricina. Câte doze sau câți bani? Iete de vreo 13 milioane de dolari.

Am mai citit și de un chinezo american care și-a dat nevasta în judecată pentru că fi’su s-a născut urât. Ceea ce a dovedit că madama făcuse niște operații estetice să se facă frumoasă dar nah cu copilul ce să faci? Așa că a dat-o pe aia în judecată și a și câștigat. 120.000 de coco. Măcar dacă își dădea și fata cu 5 kile de fond de ten și îl păcălea încet, încet până se obișnuia. Ca noi toate, de alfel. Dar așa ceva?

Oricum, morala e că ar trebui să ne apucăm de citit instrucțiuni, frate. La ce? La orice. Doamne, stau și mă minunez când citesc “inainte să introduceți tamponul OB, vă rugăm să îl scoateți pe celălalt” sau chestii de genul – nu vă dați cu spray-ul de gândaci, nu beți acid sulfuric, nu molfăiți otravă pentru șobolani. Eu zic că e de bine, oricum. Poate ne mai triem puțin.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate