Doamna și Vagabondul: stenogramele unui divorț doctrinar cu final îndelung așteptat

de Eugen Cismasu in Politic

Ruptă pe genunchi de justiția română în dosarul finanțării campaniei din 2009, Elena Udrea e foc și pară pentru faptul că, dincolo de sentința injustă, care o trimite în primă instanță pentru 8 ani la brutărie, ba mai mult, a vruit să o țină și sub obrocul controlului judiciar ca să nu mai poată face piața în Costa Rica, a trebuit să înfrunte de una singura și condamnările nenumăraților judecători de fotoliu din presa națională, fără a mai primi, ca în alte dăți, sprijinul beneficiarului real al mișmașurilor pentru care a ajuns în fața judecătorilor.

Ca atare, până la decizia definitivă și irevocabilă, fosta sinistră a Turismului a anunțat că va dezvălui public, cu titlu de răzbunare și pe modelul schimbului de SMS-uri cu Sebastian Ghiță, conținutul câtorva discuții pe care le-a avut de-a lungul vremii, și mai ales în trecutul apropiat, cu mai mulți potentați care au avut de câștigat de pe urma relațiilor mai mult sau mai puțin principiale cu ex-politicianca pedelistă.

Prima șarjă de dialoguri intime, avute cu ”Tati”, un misterios oficial de rang înalt, fost barosan de țară, retras în prezent la spa-urile Parlamentului European de la Bruxelles, a fost desecretizată voluntar, la începutul acestei săptămâni, prin publicarea conținutului în periodicul sporadic ”Contraatac la Persoană”, după cum urmează:

Elena Udrea: "Îți mulțumesc deoarece, precum un mare bărbat politic al acestei țări, stai ascuns sub mese, când la Strasboug când la Bruxelles, în timp ce eu sunt dezonorată din toate pozițiile. Puteai să-mi spui sincer că ți-ai găsit altă muză pentru măreața ta carieră politică și aș fi avut putere să înțeleg. Dacă nu mai este nimic doctrinar comun și atrăgător ideologic între noi sunt sigură că vom afla o cale amiabilă pentru despărțire, nu aranjamentele pe care le faci tu în continuare cu capra aia care a fost la DNA și pe care tras-o după tine într-o funcție călduță de procuror european".

Tati”: "Elena, crede-mă pe cuvânt de fost Președinte, nu sunt sub masă ci la masa de lucru, că ăștia au montat aici nu numai senzori de fum ci și detectoare de spirtoase. Mi-am turnat niște smoothie de ovăz peste cele două cuburi de gheață și m-am apucat să-mi scriu memoriile, cred că am ceva de spus după 10 ani la Cotroceni. Te asigur că vei ocupa în carte un loc de frunte, așa cum ai ocupat și în mandatele mele. Ce se întâmplă, mă acuzi și tu acum de control asupra justiției? Mie nu-mi mai trebuie politică națională, m-am jucat nițel la alegerile locale dar gata, prefer aerul umed al Bruxelles-ului și liniștea din sânul familiei!"

Elena Udrea: ”Îngeraș, pe-asta cu familia și plimbatul nepoților să i-o spui uneia mai proaste ca mine, da? Eu sunt partenerul politic care te-a cunoscut cel mai amănunțit! Acum înțeleg de ce nu ți-ai respectat promisiunile. Vrei încă să scapi de mine, bănuiesc că șarpele de Ponta ți-a băgat de mult timp asta în cap și nici acum nu ți-a ieșit. Trebuia să-l destitui eu când era avocatul familiei Cocoș, doar știam ce parșiv e cocoșelul lui Năstase!"

Tati”: "Nuțo, fată, ești sub imperiul emoțiilor din ultima vreme, n-am nimic de-a face cu hotărârile instanțelor. Crezi că pe mine or să mă ierte? Codruța n-are mamă și tată și acum dă indicații de sus, direct de la Bruxelles. Ăștia zic c-a ajuns corupția la noi mai a dracului decât Statul Islamic și vor ca justiția română să nu facă economie de bombe. Vorbeai serios acum 5 ani, când spuneai că i-a dat Cocoș bani lui Ghiță pentru televiziune? Păi ar trebui să mă plâng că tu și Cocoș mă lucrați pe la spate, nu eu pe tine! Ah!"

Elena Udrea: "Niciun "ah", să vezi ce "of" o să fie când o să spun tot ce știu cu adevărat, băi, marinare de uscat! Astea sunt doar fumigene, am învățat și eu ceva de la tine și Ponta. Scoate-mă din memoriile tale cum mă scot acum judecătorii din viața politică, dacă nu vrei să îți fac mega scandal cu fustele în cap, ca în cortul lui Bercea Mondial!"

Tati”: "Stai dragă liniștită, totul e doar un foc de paie, ce Biruința mea! Ce se poate întâmpla, crezi că o să faci pușcărie mai mult decât Adrian Năstase? Banii pe care-i făceați tu și Cocoș pe la spatele meu nu ți-i ia nimeni. Pe Codruța nu pot să o sun, nu ți-e clar că ăștia stau cu sateliții pe mine ca americanii pe jihadiști? Bănuiesc doar puțină invidie din partea ei și a prins momentul favorabil. Știu eu din sursele mele că avea boală pe Vuittoanele tale, nu-ți mai zic de shoppingul la Paris și Monte Carlo!"

Elena Udrea: "Ba nu stau liniștită deloc, acum îmi dau seama că te-ai folosit de mine ca să navighezi în ape tulburi ca de o plută din silicon, deși la mine e totul natural cum ai avut fericita ocazie de a constata, în mod repetat, personal. Să vezi la ce memorii o să dau eu drumul pe piață, mă îmbogățesc cinstit dacă scriu o carte! Sau să le păstrez pentru cartea pe care-o s-o redactez în celulă, cu poza ta pe perete? Pentru darts, dragule, s-au dus vremurile când erai icoana dreptei mele românești! Fii sigur că tu o să ocupi nu doar un loc de frunte în amintirile mele ci o să fii personajul principal!"

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate