Cum se distrau aristocrații în trecut?

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale
Cum se distrau aristocrații în trecut?

Cine nu și-ar dori să facă parte dintr-o familie de viță nobilă? Răsfăț fără limite, mese îmbelșugate la orice oră, persoane care îți stau la dispoziție mereu și tot ce îți poftește inima. Acestea sunt doar câteva „beneficii” care îți trec prin minte când te gândești la aristocrați. Totuși, nu oricine își poate concretiza aceste vise. Cu siguranță ai văzut prin filme la un moment dat sau ai citit pe undeva cum își ocupau ei timpul liber. Dacă nu, găsești în rândurile de mai jos câteva informații în acest sens.

Nu aveau Netflix

Știm că tu ai văzut toate episoadele din Game of Thrones și ai stat cu sufletul la gură la documentarul cu Ted Bundy, dar lucrurile nu au stat mereu așa. Nobilii apelau la alte metode de a-și petrece timpul liber.

În loc să își petreacă timpul pe canapea, oamenii din Roma Antică dădeau o fugă la râu. Cu alte cuvinte, înotul era în topul preferințelor lor. Băile romane au devenit cunoscute și apreciate tocmai datorită acestui fapt.

Mai mult de atât, femeile erau și ele încurajate să vină la piscină. Conform unor relatări și ele știau să înoate în antichitate.

Erau inventivi

La fel ca în prezent, aristocrații încercau să își împartă timpul între muncă și afaceri. Iar timpul rămas era alocat activităților de relaxare. Nu, acestea nu aveau loc online, nici măcar la cinema sau la mall.

Cu toate acestea, lor le plăcea să meargă la teatru, să ia parte la evenimente de atletism sau la alte sporturi. Mai mult, ei jucau și jocuri de societate. Jocurile de cărți erau, de asemenea, în topul preferințelor, dar și jocurile de ruletă.

În timp ce aristocrații aveau acces la diverse metode de divertisment, soldații din Roma trebuiau să improvizeze. Când nu mergeau la lupte ei învârteau un scut, la fel cum fac oamenii în prezent când joacă ruletă online. Acest lucru dovedește că ei au fost mereu creativi și nu făceau compromisuri când vine vorba de divertisment.

Nu aveau mașini

În schimb, fiecare roman era un călăreț deosebit. Această aptitudine este destul de rar întâlnită în prezent, deși există încă persoane care dețin cai.

În zilele noastre animalele sunt folosite adesea pentru muncile agricole, în cazul persoanelor care nu s-au tehnologizat încă. Pe de altă parte, există și persoane care merg la echitație pentru a petrece câteva momente în natură.

Cert este să aristocrații aveau fiecare grajduri de unde își puteau alege caii. De fiecare dată când aveau nevoie să se deplaseze pe distanțe lungi apelau la prietenii lor cu coamă, un lucru departe de realitatea pe care o trăim acum.

Grădini de agrement

Cu toate că sunt complet diferite de parcurile de distracții pe care le cunoaștem în zilele noastre, aristocrații se adunau mereu în grădinile de agrement. Societatea secolul 18 nu avea prea multe opțiuni la îndemână când venea vorba de divertisment.

Parcurile de aventură sau sporturile extreme erau un vis îndepărtat, să nu mai vorbim de bicicletele electrice. Însă aristocrații știau să aprecieze lucrurile simple, așa cum este o plimbare într-o grădină de agrement. Chiar mai mult de atât, cu toate că pare o activitate monotonă, ei stăteau și observau fântânile arteziene care erau amplasate pe aleile de acolo.

Uneori chiar aveau parte de concerte, dar nici vorbă de Jason Derulo sau Ariana Grande.

Jocuri cu mingea

Din acest punct de vedere pare că lucrurile nu s-au schimbat prea mult. În timp ce în prezent putem vedea oameni care joacă fotbal la scara unui bloc și privesc cu sufletul la gură jocurile de handbal, aristocrații aveau preferințe similare.

Pentru a se menține în formă ei aveau un antrenament. Pe durata acestuia aveau parte și de jocuri cu mingea. Printre acestea se numără jocul de handbal, fotbal, hockey de câmp sau chiar dodgeball.

Jocurile se desfășurau pe terenurile de la acea vreme, oare aveau și o galerie la fel de mare ca acum?

Vânat și pescuit

Nu în ultimul rând, aceste două activități făceau parte din rutină pentru unii în timp ce pentru alții erau un mod de divertisment. Pescuitul este și astăzi la modă, unii devenind chiar împătimiți ai acestui sport.

Din fericire, vânatul este practicat acum doar pe baza unei autorizații, putem spune astfel că lucrurile au evoluat din acest punct de vedere.

După cum era de așteptat, distracția de la acea vreme era diferită de ceea ce cunoaștem acum. Petrecerile cu muzică obositoare și ieșirile în club nu erau o opțiune, dar lumea cunoștea alte alternative.

 

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate