Cumpărături și plată online în siguranță

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale
Cumpărături și plată online în siguranță

Înainte de a face cumpărături online, sunt câteva aspecte de care fiecare dintre noi trebuie să țină cont. Există câteva  sfaturi legate de cumpărăturile online pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă păstra banii și datele în siguranță. Securitatea cumpărăturilor online depinde în mare măsură de acțiunile dumneavoastră onine. Deși acest lucru poate părea evident, este ușor să treceți cu vederea importanța acestor pași de bază atunci când cumpărați produse online. Primul lucru de care trebuie să țineți cont este locul din care vreți să faceți cumpărăturile și să vă întrebați dacă site-ul este sigur.

Sfaturi legate de cumpărăturile online

 

1. Utilizați un serviciu VPN

Un VPN (rețea privată virtuală), direcționează conexiunea de la computerul pe care îl dețineți  și furnizorul dumneavoastră  de servicii de internet la serverul privat al VPN. Deși acest lucru este  puțin complicat, acesta criptează conexiunea dintre computerul și serverul VPN, ceea ce face aproape imposibilă interceptarea datelor de către hackeri.Dacă doriți să vă convingeți de eficiența unui asemenea serviciu, profitați de perioada de încercare VPN gratuită fără un card de credit. VPN-urile reprezintă cea mai înaltă formă de confidențialitate normală a consumatorului și protecție a anonimatului, sunt concepute pentru a vă păstra în siguranță, pentru a vă asigura că traficul dumneavoastră  web (cum ar fi activitățile de navigare și descărcări) este păstrat personal. Așadar, un serviciu de tip VPN este soluția ideală pentru a vă asigura că datele pe care le dețineți sunt păstrate în siguranță.

2.  Atenție la escrocheriile prin email

Nu dați clic pe niciun link din e-mailurile dubioase, deoarece ar putea să vă infecteze computerul cu un virus de care s-ar putea să nu scăpați așa ușor. În schimb, ștergeți imediat e-mailul și dacă acesta  pare să vină de la un prieten, contactați-l pentru a-l  anunța că este posibil să îi fi fost piratat contul.

3. Evitați folosire unei rețea wifi publice

Cumpărăturile   online din confortul cafenelei dumneavoastre  preferate este o idee o idee atrăgătoare, dar vine cu câteva riscuri neașteptate. Rețelele WiFi publice sunt vulnerabile la abuz, permițând hackerilor să intercepteze tot felul de date cu caracter personal, inclusiv istoricul de navigare, accesul la e-mail și parole. De altfel, dacă decideți să faceți cumpărături online în timp ce folosiți  o conexiune WiFi publică, riscați să oferiți detaliile cardului de credit și numele dumneavoastră, informații care trebuie să rămână confidențiale.

4. Actualizați periodic computerul și telefonul

Asigurați-vă  că telefonul și computerul dumneavoastră utilizează cele mai moderne sisteme de operare și că sunt protejate  de infectarea cu malware. Hackerii pot să localizeze  punctele slabe în sistemele de operare pentru computere și telefoane mobile. Companiile de telefonie și computere lucrează în mod constant pentru a încerca să identifice aceste vulnerabilități și să le remedieze înainte ca hackerii să le poată exploata. Cu toate acestea, dacă nu vă actualizați dispozitivul, acesta va fi vulnerabil la atac.

5. Verificați parolele folosite

Nu utilizați aceeași parolă în toate conturile, deoarece dacă cineva este piratat, toate pot fi piratate. Folosiți  fraze lungi, deoarece este mult mai eficientă decât utilizarea unui singur cuvânt. De asemenea, luați în considerare utilizarea unui manager de parole care creează parole puternice pentru fiecare site la care vă conectați. 

Cum știm că un site este sigur?

 Deși este întotdeauna mai bine să faceți cumpărături cu un comerciant cu amănuntul pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere, uneori găsiți produsul dorit, dar se află pe un site pe care nu l-ați mai vizitat niciodată. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să aflați dacă site-ul este sigur:

1. Căutați simbolul de blocare din colțul câmpului URL

2. Faceți cumpărături de la comercianții de încredere

3. Verificați politica de returnare

Plata securizată

Când doriți să faceți cumpărături online sigure, securitatea plăților este un lucru deosebit de important. Introducerea datelor de pe cardul dumneavoastră  de credit și a detaliilor personale pe un site web suspect  vă poate pune finanțele  în pericol. Iată ce trebuie să aveți în vedere pentru a vă asigura că plățile  online sunt sigure. În primul rând, nu oferiți multe informații. În condițiile în care un  site web solicită informații personale inutile, cum ar fi numărul fiscal, locul nașterii  sau informații referitoare la membrii familiei, este probabil ca totul să fie doar o  păcăleală.

 În al doilea rând, plătiți numai prin metode de încredere. Dacă nu puteți plăti utilizând cardul de credit sau de debit sau printr-un sistem de plată de încredere, cum ar fi PayPal, este posibil ca acest site să fie fraudulos și astfel trebuie să aveți grijă. De asemenea, verificați regulat resursele financiare de pe cardul pe care îl aveți.

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate