Mai departe de table, mai departe de șah

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale
Mai departe de table, mai departe de șah

Cu toții avem câteva amintiri îndepărtate cu niște seri serioase de Monopoly. Acel joc care părea că nu-și mai găsește finalul nici după trei ore de negociat și colectat chirie. Adevărul e că majoritatea dintre noi nu prea citeam regulile și, jucându-l după cum ne convenea mai mult, normal că jocul devenea interminabil. Nu există niciun motiv pentru ca boardgames sau în română „jocurile de societate” să rămână doar în amintirea copilăriei. Pentru că există o mulțime de jocuri noi! Jocuri care necesită strategii complicate sau care ne pun în ipostaze amuzante și care pot fi o binevenită salvare de la plictiseală pentru familiile care locuiesc împreună, mai ales când trebuie să stăm în case destul de mult. În acest articol discutăm despre două astfel de jocuri care ar putea aduce bucurie în casa ta. Nu sta prea mult pe gânduri când vine vorba de buget, întrucât le poți cumpăra folosind un card de cumpărături.

Catan. Jocul acesta este atât despre strategie, cât și despre noroc. Pe scurt, avem o lume fictivă în care ne construim așezări, castele și drumuri care să le lege. În dreptul fiecărei așezări sau fiecărui castel, avem multiple resurse pe care le colectăm atunci când zarul indică cifra sau numărul corespunzător resursei. Lâna, fierul, cerealele, lemnul și argila se folosesc mai departe pentru a te dezvolta. Jucătorii pot face și schimb între ei cu aceste cărți, în funcție de nevoile și interesele lor. Catan este foarte distractiv deoarece este și foarte competitiv. Te pune în situația în care trebuie să alegi pe care prieten să-l sabotezi, punând „hoțul” pe terenul în care are proprietăți. E imposibil să te plictisești, întrucât mereu vei fi ocupat să-ți planifici următoarea mișcare.

Activity. Acest joc este mult mai dinamic și se poate juca atât individual contra altor oponenți, cât și în echipe. Probabil că fiecare dintre noi a jucat la un moment dat mima. Activity merge mai departe și ne provoacă și mai mult imaginația. Având o colecție enormă de elemente care trebuie prezentate și ghicite, acesta necesită diverse abilități precum desenatul, mimatul și descrierea verbală. Iar ca totul să fie amuzant, participanții la joc au un timp limitat pentru a-și face prietenii să înțeleagă ce vor să transmită.

Probabil că vom mai reveni la acest subiect, încât piața este plină de jocuri interesante care așteaptă să fie descoperite. Așa că până la articolul următor, pune mâna pe un card bun precum CardAvantaj și distrează-te cu un nou joc!

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate