Românii și divertismentul
Toată lumea știe că românii sunt inventivi. Dacă în trecut puteam foarte ușor să reparăm mașini cu obiecte pe care le aveam la îndemână, preparam mâncare cu alimente care mai de care, nici când vine vorba de divertisment lucrurile nu stau prea diferit. Nu există îndoială că suntem pricepuți la aproape orice și nu refuzăm niciodată o petrecere sau un grătar alături de prieteni. Ne place să ieșim în natură, dar preferăm la fel de mult petrecerile în sufragerie. Ei bine, iată cum se distrează românii în prezent.
Sport în cartier
Există multe lucruri pe care românii nu le pot refuza, iar una dintre acestea este fotbalul. Aici facem referire atât la jocul de fotbal cât și la pariuri fotbal. Având în vedere cât de des se joacă, acest sport ar trebui să devină unul național. Așa cum a fost deja amintit, românii sunt foarte creativi, motiv pentru care reușim să jucăm fotbal sau chiar să urmărim un meci important de oriunde, în orice moment.
Pentru a face totul și mai interesant, există și citate „celebre” care ar putea deveni o parte din probele la examene importante în anii următori. „Ai, n-ai mingea, dai la poartă”, ar putea fi una dintre acestea.
Petrecere ad-hoc
Românii au mereu un motiv de sărbătoare. Fie că este un eveniment special, așa cum sunt nunțile sau faptul că un cunoscut și-a luat o casă nouă, noi trebuie să sărbătorim acest lucru.
Impresionant este felul în care ne mobilizăm numaidecât când vine vorba de o distracție de acest tip. Sarcinile se împart în funcție de pricepere și nimeni nu refuză să-și ducă la bun sfârșit îndatorirea.
Când vine vorba despre nunți, lucrurile nu stau deloc diferit. Lumea se adună în număr cât mai mare și petrece până la primele ore ale dimineții. Mâncarea, muzica și dansul nu au cum să lipsească. Poate nu ar strica să scoatem „dansul pinguinului” din ecuație.
Românii participă la orice tip de ieșire. Cât despre mersul la picnic, aceasta este o tradiție cu vechime. Încă din anii ‘80 românii se adunau în weekend și se relaxau departe de agitația orașului.
Unii dintre ei ies și acum cu cortul, în timp ce alții nu pot sta prea departe de pensiune sau hotel. Acest lucru nu este o problemă, având în vedere că de cele mai multe ori grupurile își aleg destinația în funcție de preferințe.
Indiferent de locul în care se desfășoară ieșirea, câteva elemente nu trebuie să lipsească niciodată. Printre acestea sunt ritmuri muzicale care se aud pe o distanță de câțiva kilometri și un pic de voie bună.
Festivaluri
În ultimii ani românii au manifestat un interes tot mai mare pentru festivalurile de la noi din țară. Invitații speciali veniți de peste hotare i-au făcut să îmbrace cele mai bune haine și să petreacă ore bune. Chiar dacă la o primă vedere acest tip de ieșire pare pentru o categorie de vârstă, la Untold sau Neversea au petrecut toți cot la cot.
Pe de altă parte, cei ce nu sunt cu muzica electronică, au optat pentru alte tipuri de festivaluri, sau mai bine zis bâlciuri. Aici atmosfera este mult mai degajată. Unde mai pui că poți servi un mic la un preț decent și poți asculta muzică folclorică sau pop.
Acestea sunt câteva dintre cele mai comune tipuri de divertisment pe care românii le preferă.
Ieșire la picnic