Vacanța cu cei mici: 5 sfaturi pentru părinți

de Academia Cațavencu in Proiecte speciale
Vacanța cu cei mici: 5 sfaturi pentru părinți

Viața în familie alături de copii reprezintă o sursă permanentă de noutăți, surprize, bucurie. Sunt părinți care aleg să uite grijile pentru cei mici sau nopțile nedormite, cu grija însănătoșirii unui pici bolnav, mergând mai departe cu amintirile frumoase ale timpului petrecut împreună cu cei dragi. Aceasta este, de fapt, atitudinea care ar trebui să predomine acolo unde există copii – înclinația către abordarea pozitivă salvează întotdeauna situația.

Perioada de vacanță este una dintre etapele existențiale în care se poate pune la încercare coeziunea familiei, mai ales dacă drumul spre destinație este lung. Cum e indicat să abordăm un astfel de proiect? Am adunat mai jos 5 sfaturi utile în acest sens.

Atitudinea schimbă perspectiva

De cele mai multe ori, modalitatea de a ne raporta la un proiect determină, în mare măsură, însuși rezultatul obținut. Spre exemplu, starea de spirit are impact evident  asupra unei întâlniri de afaceri, la fel cum poate influența proiectarea unui concediu.

Așadar, va fi absolut necesar să faceți un exercițiu de vizualizare a ceea ce vă doriți de la vacanța respectivă, să știți ce urmăriți prin traseul pe care îl veți urma, iar totul trebuie să fie abordat în cheie optimistă. Doar astfel veți putea depăși orice eventual obstacol, căci elementul surpriză se ivește oricând, iar situațiile își găsesc rezolvare pornind la drum cu atitudine pozitivă.

Organizarea este cheia

Indiferent de sezon, în cazul unei vacanțe este recomandat să efectuați o planificare corespunzătoare, pentru a avea obiectivele stabilite din timp: unde, cum, cât, dar mai ales și ce anume vă trebuie pentru un concediu reușit alături de cei mici. Devine obligatoriu să decideți exact cazarea și traseele, cu atât mai mult dacă la bord veți avea unul sau mai mulți copii de vârste foarte mici. Informați-vă, deci, în legătură cu aspectele esențiale, precum distanțele între localități, specificul drumului efectiv, prognoza perioadei vizate etc.

O împachetare inteligentă evită probleme logistice

Ulterior detaliilor generale, veți aborda o fază critică: pregătirea valizelor. Ajunși în acest punct, unii părinți se confruntă cu un adevărat șoc, descoperind că bagajele copiilor le depășesc în volum pe ale adulților.

Dacă nu dețineți un camion sau o furgonetă, este recomandat să evitați împachetarea întregului „arsenal” copilăresc. Pentru a-l responsabiliza pe cel mic, puteți opta pentru unul dintre modelele interesante de trolere pentru copii disponibile pe jucării-online, astfel încât să înțeleagă că este mai bine să luați minimul necesar:

Mare atenție la siguranța pe traseu

Deplasarea cu pasageri de vârstă mică la bord presupune o verificare foarte atentă a mijlocului de transport, atât ca măsură de siguranță, cât și ca prevenție în raport cu eventuale amenzi rutiere. Este indicat să efectuați și alimentarea completă a vehiculului personal, dacă este cazul, pentru a vă asigura traseul până la destinația dorită.

Instalarea unui scaun auto pentru copii este esențială pentru cei mici, astfel încât călătoria să fie sigură, indiferent ce traseu veți avea de parcurs. În funcție de vârsta și greutatea pasagerului, piața de profil propune articole produse conform normelor în vigoare, fără de care copiii de azi nu ar putea călători în siguranță.

Faceți loc distracției

Orice părinte responsabil se străduiește ca fiecare concediu să decurgă într-un mod cât mai plăcut. În ciuda eforturilor, însă, realitatea poate lua întorsături neașteptate. Indiferent de context, oportunități sau provocări, este foarte important să porniți la drum cu încrederea că, orice s-ar întâmpla, sunteți dispuși să vă bucurați de timpul petrecut împreună. Este momentul propice pentru a vă lăsa inspirați de copiii care vă sunt alături și să faceți loc distracției – în definitiv, nu este acesta obiectivul oricărei vacanțe?

În final, vă reamintim un aspect salvator pe orice traseu: faceți pauze la intervale de cel puțin două ore, pentru a le permite copiilor să se miște în voie, să consume alimentele preferate, să folosească baia. Popasurile îi vor binedispune, călătoria va fi astfel interesantă și utilă deopotrivă. Rămâneți, așadar, alături de cei mai dragi, intrând în spiritul bunei dispoziții care transformă vacanța într-o aventură de neuitat!

 

Loading...
Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2024 - Toate drepturile rezervate